Ζωη Κωνσταντοπούλου:Συνέντευξη παραχώρησε στην ανταποκρίτρια της Real News στο Παρίσι Μαρία Δεναξά εφ΄όλης της ύλης

1-2-2016

















Link: http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=481670&catID=14

«Αστραψε και βρόντηξε» η Ζωή Κωνσταντοπούλου στην εφ΄όλης της ύλης αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στην ανταποκρίτρια της Real News στο Παρίσι Μαρία Δεναξά, στο περιθώριο της διεθνούς Συνδιάσκεψης «Για ένα Σχέδιο Β’ στην Ευρώπη», που πραγματοποιήθηκε στην γαλλική πρωτεύουσα .

Η πρώην πρόεδρος της Βουλής άσκησε δριμεία κριτική κατά του πρώην συνοδοιπόρου της στον ΣΥΡΙΖΑ και σημερινού πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο χαρακτήρισε εμμέσως πλην σαφώς προδότη και καταχραστή της λαϊκής εντολής, προχωρώντας μάλιστα ένα βήμα παραπάνω περιγράφοντάς τον ως: «μια καρικατούρα του εαυτού του. Ενα υπόλειμμα εκείνης της ελπίδας την οποία ανέλαβε να ενσαρκώσει και που τόσο εύκολα πρόδωσε».

Οσο για τις δικές της ευθύνες στο να προλάβει την υπογραφή του 3ου Μνημονίου, η ίδια δηλώνει αιφνιδιασμένη και πως συνειδητοποίησε το μέγεθος την πλήρους προδοσίας της ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ στο μεσοδιάστημα τέλη Ιουλίου-αρχές Αυγούστου του 2015, βρισκόμενη αντιμέτωπη με ένα σχέδιο εκκαθάρισης που είχε προσχεδιαστεί και ήταν δύσκολο πλέον να αναχαιτιστεί.
Για τις τρέχουσες εξελίξεις, η πρώην πρόεδρος της Βουλής, προέβλεψε πως το ασφαλιστικό θα είναι μια μεγάλη δοκιμασία για την κυβέρνηση, το οποίο μπορεί να περάσει στην Βουλή με τη σύμπραξη «νεομνημονιακών» δυνάμεων (της κυβέρνησης) και «παλαιομνημονιακών» όπως η (ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ).

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου βέβαια, δεν έκρυψε τον προβληματισμό της για τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούσε η παρούσα κυβέρνηση να μαζέψει τον μαγικό αριθμό άνω των 155 βουλευτών, λέγοντας πως η αίσθησή της είναι ότι η κυβέρνηση θα προσφέρει ακόμη και ανταλλάγματα σε επίπεδο κυβερνητικών θέσεων είτε σε διαφωνούντες εντός του ΣΥΡΙΖΑ είτε σε βουλευτές άλλων (μικρότερων) κόμματων.

Για την ίδρυση ενός νέου πολιτικού σχηματισμού άφησε σαφή υπονοούμενα, τονίζοντας πως θα κάνει ότι χρειαστεί και δεν πρόκειται να αφήσει τον ελληνικό λαό ανυπεράσπιστο απέναντι στις πιο αδίστακτες και αντικοινωνικές δυνάμεις.. Οσο για το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον Γιάνη Βαρουφάκη η Ζωή Κωνσταντοπούλου τόνισε πως μπορεί να έχουν κάποιες διαφωνίες, αλλά σίγουρα όχι αυτές που θα καθιστούσαν αδύνατη τη συνεργασία τους.

Φυσικά δεν θα μπορούσε να λείψει κατά τη διάρκεια της συνέντευξής και η ερώτηση για το πώς σχολιάζει την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στη θέση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας. Η απάντησή της ήταν μια παράφραση της φράσεως «καπιταλισμός εναντίον καπιταλισμού», χαρακτηρίζοντας και τα δύο κόμματα νεοφιλελεύθερα, λέγοντας πως ο λαός έχει να επιλέξει ανάμεσα στους «νεοφιλελεύθερους» του κυβερνητικού συνασπισμού και τους «νεοφιλελεύθερους» της Νέας Δημοκρατίας.

Η κυβέρνηση πιστεύετε θα περάσει τον σκόπελο του ασφαλιστικού ή όπως υποστηρίζουν ορισμένοι «θα αναγκαστεί σε παραίτηση και τα χειρότερα έπονται»;

Νομίζω ότι τα χειρότερα ενσαρκώνονται από αυτή τη κυβέρνηση η οποία αντιπροσωπεύει τον χειρότερο εφιάλτη εκείνων που πίστεψαν ότι ο κύριος Τσίπρας, θα εκπροσωπούσε την ελπίδα και την ανατροπή. Το ασφαλιστικό δεν πρέπει να περάσει κι αν περάσει δεν πρέπει να εφαρμοστεί.
Η αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να υλοποιήσει τις εντολές των δανειστών απλώς αποδεικνύει ότι αυτή η κυβέρνηση και οι βουλευτές που την στηρίζουν έχουν οριστικά περάσει στην πιο νεοφιλελεύθερη και αντιδραστική «συμμαχία» της Ευρώπης και συμπεριφέρονται ως ο καλύτερος μαθητής τους. Όχι απλά ως «καλός μαθητής» των επιτρόπων και επιτετραμμένων της Τρόικας που έγινε Κουαρτέτο.

Η αίσθηση μου είναι ότι η κυβέρνηση θα κάνει τα πάντα προκειμένου να περάσει αυτό το νομοσχέδιο. Ακόμη και προσφέροντας ανταλλάγματα σε επίπεδο κυβερνητικών θέσεων. Ακόμη και σε βουλευτές άλλων κόμματων. Πιστεύω επίσης ότι θα αναζητήσει δικαιολογίες και άλλοθι προκειμένου να προβεί σε αυτό που είναι το σχέδιο του κυβερνητικού και του πρωθυπουργικού επιτελείου. Δηλαδή, μια ευρύτερη σύμπραξη με την «παλιά γενιά» των μνημονιακών δυνάμεων που θα έρθουν να αιμοδοτήσουν και να υποστυλώσουν τις νέες μνημονιακές δυνάμεις.

Γνωρίζετε μήπως πρώην συντρόφους σας στον ΣΥΡΙΖΑ, με τους οποίους φυσικά έχετε επαφές και δεν θα ψηφίσουν το ασφαλιστικό νομοσχέδιο;


Όχι, δεν το γνωρίζω.

Ενας χρόνος ΣΥΡΙΖΑ, κοιτώντας πίσω ποια είναι η κριτική σας για τον Αλέξη Τσίπρα;


Θα έλεγα ότι δεν έχει κανένα δικαίωμα να καρπωθεί και να καπηλευθεί την νίκη της 25ης Ιανουαρίου. Αυτή τη στιγμή υλοποιεί ακριβώς τα αντίθετα από εκείνα που αντιπροσώπευσε στο συλλογικό υποσυνείδητο αλλά και στην κοινωνική συνείδηση ο ΣΥΡΙΖΑ που νίκησε τις μνημονιακές δυνάμεις πριν ένα χρόνο. Ο κύριος Τσίπρας σήμερα δεν είναι παρά μια καρικατούρα του εαυτού του. Ενα υπόλειμμα εκείνης της ελπίδας την οποία ανέλαβε να ενσαρκώσει και που τόσο εύκολα πρόδωσε.


Διαβάστε περισσότερα εδώ:anemosanatropis.blogspot.gr/2016/02/real-news.html#more



Πηγή:zoikonstantopoulou.gr/interviews/interviews/item/synentefksh-sthn-maria-denaksa-antapokritria-ths-real-sto-parisi-tha-prosferoun-kai-antallagmata-se-vouleftes-allwn-kommatwn-gia-to-asfalistiko

Σχόλια