Πάγκαλος: "Τσακίστε τους... βία και γκλοπ στους αγρότες"-Ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ πρότεινε οι αγρότες να αντιμετωπιστούν με βία

10-2-2016

















Προκλητικός για ακόμα μια φορά εμφανίστηκε ο Θεόδωρος Πάγκαλος, μιλώντας στο Βήμα FM. Ούτε λίγο ούτε πολύ ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ πρότεινε οι αγρότες να αντιμετωπιστούν με βία από την αστυνομία, ενώ δεν άφησε ασχολίαστη την επίσκεψη στο Ιράν και την εμφάνιση της Περιστέρας Μπαζιάνα εκεί.

Για τις αντιδράσεις των αγροτών

«Δεν υποστήριζα τους αγρότες, υποστήριζα ότι δεν μπορεί κανείς να αντιμετωπίζει τους αγρότες με ψέματα και μάλιστα χυδαία, που προδίδουν μεγάλη άγνοια ή μεγάλη ψευτολόγο διάθεση. Δεν μπορείς να λες ότι άμα μετρήσεις τις εκτάσεις, αυτές καθαυτές, μπορούν να σου δώσουν την σωστή πιθανολόγηση του εισοδήματος των αγροτών. Πρέπει να υπολογίζεις φαινόμενα, όπως η αυτοκατανάλωση, οι ανταλλαγές, τα οποία υπάρχουν σε όλες τις οικονομίες και υπάρχουν και στην ελληνική βέβαια. Αυτό είπα απλώς, προς χρήσιν των κυβερνώντων και για να μην κάνουν άλλες βλακείες, διότι κάνοντας βλακείες χάνουν την εκτίμηση των αγροτών βέβαια και οι αγρότες ενισχύονται στην αυθαιρεσία τους.

Εγώ έχω πάγια άποψη ότι ποτέ δεν πρέπει να κλείνουν οι δρόμοι από κανέναν, ακόμα και μέσα στην πόλη, ακόμα και εν διαδηλώσει και ότι το Κράτος έχει ως έργο του και υποχρέωση του να κρατάει ανοιχτούς τους δρόμους. Οι δρόμοι ανήκουν σε όλο τον κόσμο. Κατά την γνώμη μου, πρέπει η Αστυνομία κατ’ αρχήν -και χάρηκα γιατί είδα σήμερα στην Καθημερινή αν δεν κάνω λάθος, έναν υπότιτλο, που δεν πρόλαβα να διαβάσω την είδηση αυτή καθ’ εαυτή, ότι το Μαξίμου έχει αποφασίσει «όχι τρακτέρ στην πλατεία Συντάγματος». Τα τρακτέρ δεν μπορούν να μπουν στην Αθήνα, αντιπροσωπεύουν πολύ μικρό αριθμό αγροτών, είναι 5 χιλιάδες σε όλη την Ελλάδα, μπορεί να είναι 10, 15 χιλιάδες. Στην Ελλάδα υπάρχουν 140 χιλιάδες τρακτέρ. Θέλω να πω ότι πρέπει επιτέλους να γίνει το μητρώο αγροτών, το οποίο στιγματίζω ότι δεν το έκανε ούτε το ΠΑΣΟΚ ούτε ο Σημίτης, ας πούμε, ο άνθρωπος που κατ’ εξοχήν ήταν υπέρ των μεταρρυθμίσεων και εκσυγχρονιστής, δεν το έκανε η Νέα Δημοκρατία, γιατί φοβόντουσαν αυτούς που θα αποκλειόντουσαν.

Γιατί, όταν θα γίνει το αγροτικό μητρώο, πρέπει κάποιοι να αποκλειστούν βέβαια, δεν μπορούν να μπουν όλοι να γραφτούν στο αγροτικό μητρώο, κάποιοι δεν είναι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες. Βέβαια πρέπει και πρέπει (να απαγορεύσει η κυβέρνηση την κάθοδο των τρακτέρ στην Αθήνα), θα σας το γενικεύσω και να γίνω ακόμα πιο κακός, πρέπει κάποτε, κάπου να υπάρξει κυβέρνηση που θα χρησιμοποιεί την Αστυνομία εφ’ ω ετάχθη, δηλαδή, θα εφαρμόζει τους νόμους με όλα τα μέσα και τελικά, αν χρειάζεται, με τη βία. Άμα ο άλλος ορμάει πάνω σου με το τρακτέρ… Με την έννομο βία».

Για την εμφάνιση της Περιστέρας Μπαζιάνα στο Ιράν

«Είδα την κυρία σύζυγο του Πρωθυπουργού στην τηλεόραση χθες, μέσα σε δύο ώρες που κάθισε στην Τεχεράνη, έχει αλλάξει τρία χρώματα κεφαλόδεσμο. Μα, ήταν οι Ιρανές και φοράγαν όλες μαύρο και η Περιστέρα, δεν ξέρω πως τη λένε, φορούσε ένα μωβ και μετά φορούσε και ένα κόκκινο, για να δείξει ότι ναι μεν υποτάσσεται στην αντίληψη των Ιρανών για τις γυναίκες… Η γυναίκα δεν έπρεπε να πάει. Εμένα η γυναίκα μου δεν ήρθε στην Τεχεράνη όταν πήγα, γιατί δεν ήθελε να της μεταχειριστούν οι Ιρανοί όπως μεταχειρίζονται τις δικές τους γυναίκες. Γιατί είχε μια αντίληψη για τον ρόλο των γυναικών και για τη θέση τους στην κοινωνία. Λοιπόν, ως αριστερή αγωνίστρια, η Περιστέρα δεν έπρεπε να πάει στην Τεχεράνη, δεν είχε καμιά δουλειά, μπορούσε να πάει ο Τσίπρας μόνος του. Λοιπόν και εφόσον πήγε, εν πάση περιπτώσει, ας βάλει μαύρο όπως όλες οι Ιρανές και να τελειώνει η ιστορία. Τι είναι τα μωβ και τα κόκκινα; Για να δείξουμε ότι είμαστε επαναστάτες και κάπου κρατάμε και μια πισινή; Σαν δε ντρεπόμαστε λιγάκι, μου φαίνεται»! Για το ενδεχόμενο εκλογών

«Εγώ νομίζω ναι, ότι θα πάει σε εκλογές μέσα στον χρόνο, όχι αμέσως, μέσα στον χρόνο. Έχετε υπόψη πάντα στο μυαλό σας την εξής παράμετρο: καλοκαίρι δεν γίνεται τίποτα σοβαρό στην Ελλάδα, δηλαδή μεταξύ Μαΐου και Οκτωβρίου. Δεν τον ενδιαφέρει (ότι δεν μπορούν να υπάρξουν καθυστερήσεις στην αξιολόγηση), γιατί είναι αναίσθητος και εγωιστής και δεύτερον - και δεν καταλαβαίνει κιόλας που πηγαίνουν τα πράγματα - έχει την εντύπωση και αυτός και οι άλλοι πρώην κομμουνιστές της ομάδας του ότι καταστρέφοντας τη χώρα και βυθίζοντας το λαό σε ακόμα μεγαλύτερη ανεργία και ανέχεια, δημιουργείται επαναστατική κατάσταση. Είναι τελείως λάθος και η υπόθεση και η διάγνωση, γιατί η επαναστατική κατάσταση δημιουργείται αντιθέτως όταν υπάρχει ανάπτυξη και ανισότητες, είναι άλλο τραγούδι. Όχι, οι μεγαλύτερες πιθανότητες είναι να ψηφίσουν Χρυσή Αυγή ή να μείνουν σπίτι τους (οι πολίτες)…»


Διαβάστε περισσότερα εδώ:www.newsbomb.gr/politikh/parapolitika/story/668634/prokalei-o-pagkalos-oi-agrotes-na-antimetopistoyn-me-ti-via#ixzz3zhVmEeBp 


 Πηγή:thivanews.blogspot.gr

Σχόλια