Νέα παράταση συμβάσεων στους παρόχους έδωσε ο ΕΟΠΥΥ

3-10-2015
















 Παράταση έλαβαν για ακόμη μία φορά οι συμβάσεις των παρόχων υγείας στον ΕΟΠΥΥ, καθώς η... προηγούμενη παράταση έληγε στις 30 Σεπτεμβρίου. Ανησυχία πάντως εκφράζουν από την πλευρά τους οι ίδιοι οι πάροχοι επισημαίνοντας πως το σχετικό ΦΕΚ ακόμη δεν έχει δημοσιευθεί και άρα -θεωρητικά τουλάχιστον- τίθεται θέμα νομιμότητας των ιατρικών υπηρεσιών προς τους στους ασφαλισμένους.

Η νέα παράταση - που εγκρίθηκε σύμφωνα με τις αριθμ. 644/Συν.240/2.9.2015 και 643/συν.240/02-9-2015 αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΟΠΥΥ- εκπνέει στο τέλος του 2015 και, υπενθυμίζεται ότι, είχε προαναγγελθεί στα μέσα Σεπτεμβρίου. Αφορά, δε, τις συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ με: Ιδιωτικές Κλινικές, Κέντρα Αποκατάστασης Αποθεραπείας, Ιατρούς, Διαγνωστικά Εργαστηρία, Φυσικοθεραπευτές, Πολυϊατρεία, Κέντρα Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας, Οικοτροφεία, Ιδρύματα Χρονίων Παθήσεων, Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων, Ειδικά Ιδρύματα για Αμέα, Ιδρύματα Ασυλικού Τύπου, καθώς και με Μονάδες Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης. Επίσης παράταση δόθηκε και για όσες εκ των Μονάδων Τεχνητού Νεφρού δεν έχει ολοκληρωθεί έως σήμερα η διαδικασία σύναψης των νέων συμβάσεων.


Οι ανησυχίες του ΙΣΑ

Εν τω μεταξύ ιδιαίτερα ανήσυχοι εμφανίζονται οι γιατροί δεδομένου ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν δημοσιευθεί οι σχετικές αποφάσεις σε ΦΕΚ, με τον ΙΣΑ να ζητά για ακόμη μια φορά,άνοιγμα των συμβάσεων για όλους τους ιατρούς, με συλλογικές συμβάσεις υπό την αιγίδα του ΠΙΣ.

Όπως αναφέρουν μάλιστα σε επιστολή τους προς τον υπουργό, κ. Ανδρέα Ξανθό, και προς τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, κ. Δημήτρη Κοντό: "Αν και δίδονται τρίμηνες παρατάσεις στις συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ, ουδεμία σχετική διάταξη είχε δημοσιευθεί σε ΦΕΚ μέχρι σήμερα, με αποτέλεσμα να υφίσταται ιδιαίτερη ανησυχία και προβληματισμός για τη νομιμότητα της παροχής ιατρικών υπηρεσιών στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ από τους ιατρούς και τα διαγνωστικά εργαστήρια και το ενδεχόμενο μη κάλυψης της αμοιβής αυτών από τον οργανισμό". Παράλληλα, επισημαίνουν πως μέχρι σήμερα δεν έχει νομοθετικά ρυθμιστεί το ζήτημα τόσο της προηγούμενης παράτασης που δόθηκε, όσο και της παρούσας, με αποτέλεσμα να υφίσταται πρόβλημα στην αποπληρωμή των δαπανών του ΕΟΠΥΥ και ειδικότερα για τον μήνα Ιούλιο.


Πηγή:www.stogiatro.gr

Σχόλια