Βαρουφάκης: Ο Τσίπρας πρόδωσε το λαό. Δεν θα πάω ούτε στο Λαφαζάνη

24-8-2015
















 Γράφει ο Κωνσταντίνος Μπαλτάς

Ο Γιάνης Βαρουφάκης ξεκαθάρισε ότι δεν θα προσχωρήσει στο κόμμα Λαφαζάνη, σε συνέντευξή του στη Γερμανική εφημερίδα Die Welt. «Τους συμπαθώ και πιστεύω ότι με συμπαθούν αλλά πολιτικά η απόσταση που μας χωρίζει είναι μεγάλη. Δεν θα ήταν ένας λογικός συνδυασμός» σημείωσε ο πρώην υπουργός αναφορικά με το ενδεχόμενο συνεργασίας με το κόμμα της Λαϊκής Ενότητας.

Αναφορικά με το ζήτημα ευρώ ή δραχμή ο Γ. Βαρουφάκης εξέφρασε την θέση ότι η έξοδος από το ευρώ με κάθε κόστος είναι λάθος. Από την άλλη όμως τόνισε ότι ούτε πρέπει να δεχθούμε κάθε κόστος προκειμένου να παραμείνουμε στο κοινό νόμισμα. «Η χώρα θα είναι καλύτερο να μείνει στο ευρώ αλλά όχι με κάθε κόστος. Δεν πρέπει να επιστρέψουμε στη δραχμή ασύντακτα» δήλωσε, συμπληρώνοντας ότι το νόμισμα δεν είναι αυτοσκοπός.

Πολύ σημαντική ήταν η διαπίστωσή του ότι ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και η Κριστίν Λαγκάρντ γνωρίζουν πολύ καλά ότι η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να αποπληρώσει τα δάνεια, εγείροντας έτσι εκ νέου πολιτικό ζήτημα για το ποια είναι η ουσία της ατζέντας τους. Σημείωσε επίσης ότι με τον Αλέξη Τσίπρα παραμένουν φίλοι.

Πάντως ακόμη και αν δεν είναι πολύ πιθανό να δούμε σύντομα τη Λαϊκή Ενότητα σε κάποια κυβέρνηση, δεν είναι καθόλου απίθανο ο κ. βαρουφάκης να συνεργαζόταν μαζί τους σε κάποιο τέτοιο ενδεχόμενο. Οι απόψεις που εκφράζει είναι πολύ πιο κοντά στην ΛΑΕ, παρά σε οποιοδήποτε άλλο κόμμα του ελληνικού κοινοβουλίου, αυτή τη στιγμή. Λανθασμένα άλλωστε η ΛΑΕ έχει ταυτιστεί με τη δραχμή ως αυτοσκοπό. Αυτό που δηλώνουν τα περισσότερα στελέχη της είναι ότι βλέπουν τη δραχμή ως όχημα διεξόδου, στην περίπτωση που δεν μπορούν με άλλον τρόπο να εφαρμόσουν το φιλολαϊκό τους πρόγραμμα. Αυτή ακριβώς είναι και η θέση του Γιάνη Βαρουφάκη. Ο ίδιος άλλωστε δεν έχει αποκλείσει στην συμμετοχή του σε κάποια κυβέρνηση στο μέλλον.


Πηγη:www.rizopoulospost.com

Σχόλια