Δείτε το μεγαλύτερο όπλο στην ιστορία που έφτιαξε ο Χίτλερ και τι απέγινε

2-8-2015


















 Ένα υπερ-όπλο που θα τον βοηθούσε να κάμψει την αντίσταση που πρόβαλαν τα γαλλικά οχυρά της γραμμής Μαζινό, παρήγγειλε ο Χίτλερ, ενώ κατάστρωνε τα σχέδιά του για την κατάληψη της Γαλλίας.

Ένα χρόνο μετά την πτώση της γαλλικής αμυντικής γραμμής, τοπ 1941, ο Χίτλερ έλαβε ένα άκρως μυστικό πολεμικό όπλο. Ο λόγος για ένα τετραώροφο κανόνι μήκους 47 μέτρων και βάρους 1.350 τόνων που έριχνε βλήματα 10.00 λιβρών από την πελώρια κάνη του.

Ο όπλο μαζικής καταστροφής ήταν το μεγαλύτερο κανόνι - πολεμικό όπλο και κατασκευάστηκε από την Krupp.

Την Άνοιξη του 1944 το υπερόπλο της εποχή, που ονομάζονταν Gustav έκανε το ντεμπούτο του στο ανατολικό μέτωπο στην Σεβαστούπολη της Κριμαίας. Το 31 ιντσών πυροβόλο έριξε, 300 βολές στην κριμαϊκή πόλη, όμως ανακάλυψαν ότι τελικά παρά το αβαντάζ που έδιδε στους Ναζί, τελικά είχε και πολλά μειονεκτήματα. Συγκεκριμένα, το μέγεθός του ήταν τέτοιο που ήταν εύκολος στόχος για τις βόμβες των συμμάχων. Το βάρος του σήμαινε πως για να μεταφερθεί χρειαζόταν τρένο, έτσι έπρεπε να κατασκευαστούν νέες σιδηροδρομικές γραμμές. Χρειαζόταν ένας αριθμός πληρώματος περίπου 2.000 ατόμων για να λειτουργήσει ενώ για να στηθεί ήθελε μέρες. Χρειαζόταν ώρες ρυθμίσεων για να πραγματοποιήσει την δεύτερη βολή ενώ μπορούσε να ρίχνει μόνο 14 βολές την ημέρα.


Πηγή:www.defencenet.gr

Σχόλια