Δελτίο Τύπου - Σωματείο Ιδιοκτητών Φροντιστών Μέσης Εκπαίδευσης Βοιωτίας

28-7-2015



27 Ιουλίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το Σωματείο Ιδιοκτητών Φροντιστών Μέσης Εκπαίδευσης Βοιωτίας διαμαρτύρεται έντονα για την επιβολή ΦΠΑ 23% στις παρεχόμενες υπηρεσίες μας (από 0%), μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου στις 16/7/2015.

Πρόκειται για μέτρο εξοντωτικό, που συνιστά κατάφωρη αδικία σε βάρος ενός κλάδου της ιδιωτικής εκπαίδευσης. Ειδικότερα:

1. Ο κλάδος μας, με βάση το άρθρο 22 του ν. 2859/2000 ( κώδικας ΦΠΑ) και την ευρωπαϊκή κοινοτική οδηγία 112/2006 είχε εξαιρεθεί και δικαίως από το καθεστώς ΦΠΑ. Τώρα, εσπευσμένα με το πολυνομοσχέδιο εντάσσεται στην υψηλότερη κλίμακα του 23%. Την ίδια στιγμή, από το μέτρο εξαιρούνται τα ιδιωτικά σχολεία, τα κολλέγια και ...τα ιδιαίτερα μαθήματα, που συνιστούν εντέλει και την πραγματική παραπαιδεία, καθώς σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε φέτος από την Ομοσπονδία μας, από τα 280.000.000 ευρώ, που δαπανώνται ετησίως για ιδιαίτερα μαθήματα, τα 182.000.000 ΔΕΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ.

Συμπερασματικά, ενισχύεται η παραοικονομία, διορισμένων και μη εκπαιδευτικών, που προσφέρουν αδήλωτες υπηρεσίες και θα συντελεστεί τεράστια και ανεξέλεγκτη φοροδιαφυγή.

2. Με την υπαγωγή στο καθεστώς του ΦΠΑ απειλούμαστε με οικονομική εξόντωση. Μετά τη δραματική μείωση των διδάκτρων τα τελευταία χρόνια, ως αποτέλεσμα των συνθηκών οικονομικής ασφυξίας, που βιώνει ολόκληρη η ελληνική κοινωνία, οδηγούμαστε στην καταστροφή με κλείσιμο φροντιστηρίων, απώλεια θέσεων εργασίας, απώλεια φόρων και ασφαλιστικών εισφορών.

3. Η επιβάρυνση των διδάκτρων θα αποτελέσει φραγμό στη μόρφωση των παιδιών των λαϊκών στρωμάτων της κοινωνίας.

Δηλώνουμε έτοιμοι να αγωνιστούμε, με κάθε νόμιμο μέσο, για το δικαίωμα όλων στη μόρφωση και για την προάσπιση των συμφερόντων των μελών μας, που αποτελούν νόμιμες επιχειρήσεις, αδειοδοτούμενες από τους θεσμικούς φορείς της Πολιτείας και εποπτευόμενες από το υπουργείο Παιδείας.

Τα φροντιστήρια της Βοιωτίας θα συνεχίσουν να παρέχουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες, με το χαμηλότερο δυνατό κόστος.

Καλούμε τους γονείς και τους μαθητές να συνεχίσουν να εμπιστεύονται το νόμιμο φροντιστήριο και να σταθούν αλληλέγγυοι στην προσπάθειά μας για κατάργηση του εξοντωτικού αυτού μέτρου


Πηγή:thivanews.blogspot.gr

Σχόλια