Συντάξεις: Μειώσεις στο μισό! Τσεκούρι για τους συνταξιούχους με σύνταξη στο 40% του μισθού!

27-7-2015

















 Φωτιά το νέο Ασφαλιστικό με μειώσεις και στις κύριες και στις επικουρικές συντάξεις

- Προσπαθεί να περιορίσει τις απώλειες η κυβέρνηση στο 10%, αλλά οι θεσμοί επιμένουν- Φωτιά το έλλειμμα των ταμείων ύψους 2,4 δισ ευρώ

Φωτιά το νέο ασφαλιστικό. Πριν καν φτάσουν στην Αθήνα τα κλιμάκια των δανειστών οι πληροφορίες για το τι μας έρχεται με το νέο ασφαλιστικό δείχνουν μεγάλες περικοπές στις συντάξεις οι οποίες αναμένεται να μειωθούν αν ισχύσουν όλα τα μέτρα στο 40% του μισθού.

Με βάση την ηπιότερη μορφή περικοπών και ύστερα από τη μείωση που θα ξεκινήσει επί της ουσίας από το Σεπτέμβριο καθώς αυξάνονται οι εισφορές υπέρ υγείας εάν ισχύσει μόνο ο νόμος που προβλέπει τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος οι συνταξιούχοι θα χάσουν περίπου 20 ευρώ το μήνα.
Ωστόσο το έλλειμμα των ταμείων σε συνδυασμό με τις υπάρχουσες εισροές εσόδων κάνουν τους δανειστές και ειδικά την σκληρή του ΔΝΤ Ντέλια Βελκουλέσκου να προτείνουν μέτρα σοκ με περικοπές πολύ μεγαλύτερες.

Ενδεικτικό του τι αναμένεται να συμβεί είναι το γεγονός ότι οι πληροφορίες αναφέρουν πως η ελληνική πλευρά προσπαθεί να περιορίσει τις απώλειες στο 10%. Μάλιστα σε ό,τι αφορά στα ποσοστά η πρόταση από μέρους των δανειστών είναι για μειώσεις της τάξης του 30%. Ζητούν δηλαδή να χαθεί το 1/3 της σύνταξης για όλους και άσχετα από το ποσό που λαμβάνουν.
Στον αντίποδα και σε πρώτη φάση ως το 2023 η ελληνική πλευρά προσπαθεί να “περάσει” μια ηπιότερη μείωση κυρίως στις υψηλές συντάξεις χωρίς να θιγούν οι χαμηλοσυνταξιούχοι. Οι όποιες αλλαγές αναμένεται πάντως να συζητηθούν από Σεπτέμβριο και μετά και ύστερα απ' την υπογραφή της συμφωνίας για το νέο μνημόνιο, ωστόσο οι μειώσεις δεν θα αργήσουν να έρθουν.
Οι όποιες μειώσεις θα αρχίσουν από την πρωτοχρονιά του 2016.


Πηγή: www.magdasblog.gr

Σχόλια