Το μνημόνιο του καιρού ξεκινάει από Δευτέρα... 40 με 42 βαθμοί!

26-7-2015















 Τα δύσκολα πάντως αρχίζουν από βδομάδα και κυρίως από την Τρίτη, με τον υδράργυρο να φτάνει κατά τόπους τους 42 βαθμούς Κελσίου! Όχι πως σήμερα τα πράγματα είναι καλύτερα. Όπως είπε στο NewsIt ο μετεωρολόγος Τάσος Αρνιακός, η θερμοκρασία θα φτάσει τους 37 βαθμούς με 38 βαθμούς κυριεύει ως στις ηπειρωτικές και πεδινές περιοχές.

"Το μελτέμι έχει εξασθενήσει τελείως επομένως το μόνο πρόβλημα στο Αιγαίο είναι οι ομίχλες που εμποδίζουν τη ναυσιπλοΐα ενώ περιμένουμε αύξηση της θερμοκρασίας τη Δευτέρα. Θα φτάσει στους 38 με 39 βαθμούς Κελσίου στις ηπειρωτικές περιοχές", πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο κ. Αρνιακός.
Τη Δευτέρα, λοιπόν, οι υψηλότερες θερμοκρασίας θα σημειωθούν: στην πεδιάδα της Μακεδονίας, στις Σέρρες, στη Λάρισα, στα Τρίκαλα, στον Ορχομενό, στη Λιβαδειά, στη Θήβα, στην Άμφισσα, στην Κόρινθο. Στην Αττική, θα επηρεαστούν κυρίως τα δυτικά προάστια, όπως Ασπρόπυργος, Ελευσίνα, Μέγαρα και Άγιοι Θεόδωροι.

Η κατάσταση θα γίνει ακόμη χειρότερη την Τρίτη, όταν ακόμη και στην Αθήνα ο υδράργυρος θα κυμανθεί από τους 40 μέχρι τους 42 βαθμούς Κελσίου, στη Θεσσαλονίκη θα φτάσει τους 40 και στη Λάρισα επίσης τους 42!

Το πρώτο μεγάλο κύμα καύσωνα που θα πλήξει τη χώρα θα αρχίσει να υποχωρεί από την Παρασκευή. Τις πρώτες μέρες του Αυγούστου θα ενταθούν τα μελτέμια και η θερμοκρασία θα σημειώσει 2 με 3 βαθμούς πτώση.


Πηγή:www.usay.gr

Σχόλια