Έρχονται 102 προσλήψεις γιατρών, αλλά το νοσοκομείο Θήβας εφημερεύει χωρίς χειρουργό

28-7-2015


















 Η κατάσταση είναι πλέον ασφυκτική και οριακή θα λέγαμε, αφού οι γιατροί πάντα δεν περισσεύουν, ενώ ιδιαίτερα τώρα τους καλοκαιρινούς μήνες συνεπεία του τουριστικού ρεύματος, οι ανάγκες στα νησιά είναι ιδιαίτερα αυξημένες.

Το αρνητικό νέο είναι ότι υπάρχουν πάντα νοσοκομεία στην επικράτεια, τα οποία εφημερεύουν χωρίς βασικές ειδικότητες. Ένα από αυτά, είναι το νοσοκομείο Θήβας, το οποίο εφημέρευε το Σαββατοκύριακο χωρίς χειρουργό και με ελάχιστους γιατρούς!

Όπως καταγγέλλει ειδικότερα ο Ιατρικός Σύλλογος Θηβών, στο νοσοκομείο και το προηγούμενο Σαββατοκύριακο «εφημέρευαν ΜΟΝΟ τέσσερις Ιατροί (Παθολόγος, Γ. Ιατρός, Καρδιολόγος ,Ειδικευόμενος Παθολογίας) χωρίς να υπάρχει Χειρουργός, ο οποίος αποτελεί βασική ειδικότητα για την λειτουργία της εφημερίας του Νοσοκομείου».

Ο Ιατρικός Σύλλογος Θηβών κάνει λόγο για «εγκατάλειψη» και «τριτοκοσμική εικόνα» και προχωρά στην σε έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου προκειμένου να ενημερώσει για την επικίνδυνη κατάσταση που διαμορφώνεται στο Νοσοκομείο και «να καλέσει όλους τους πολίτες της Θήβας αλλά και τους φορείς και παράγοντες της πόλης μας σε επαγρύπνηση ώστε με δυναμικές παρεμβάσεις να αποτρέψουμε την επερχόμενη υποβάθμιση».

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρει: «Είναι λυπηρό ότι παρά τις επανειλημμένες καταγγελίες του Συλλόγου μας, οι συνθήκες μάλλον επιδεινώνονται παρά βελτιώνονται, σε αντίθεση με τις προεκλογικές υποσχέσεις των πολιτειακών παραγόντων αλλά και των βουλευτών της κυβερνητικής πλειοψηφίας»



Πηγή:viotianews.gr

Σχόλια