Μαύρη μέρα για τους εργαζομένους του ΑΝΤ1 - Τι θα συμβεί στο κανάλι

31-7-2015
















 Τέλος του μήνα και για αρκετούς εργαζομένους θα είναι μία πολύ δύσκολη μέρα...
Όπως έχω αναφέρει και σε προηγούμενα κείμενα τους τελευταίους μήνες έχει δρομολογηθεί τσουνάμι απολύσεων στον ΑΝΤ1 υλοποιώντας το σχέδιο της «τρόικας του Αμαρουσίου» με σκοπό την εκκαθάριση!

Σήμερα λοιπόν είναι μία «μαύρη μέρα» για τους εργαζομένους του ΑΝΤ1 αφού περισσότερα από 40 άτομα θα δουν την έξοδο. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες γύρω στις 12 το μεσημέρι έχουν κληθεί να βρεθούν στις κεντρικές εγκαταστάσεις του σταθμού στο Μαρούσι οι οπερατέρ και όπως λέγεται πάνω από 15 από αυτούς θα ενημερωθούν για την απόλυσή τους.

Αμέσως μετά, γύρω στη μία το μεσημέρι, έχουν κληθεί όλοι οι τεχνικοί να βρίσκονται στις εγκαταστάσεις του σταθμού στα Σπάτα όπου όπως φαίνεται θα τους μιλήσει ο Τεχνικός Διευθυντής του ΑΝΤ1 Ματθαίος Σκυλάκης. Ωστόσο αξίζει να αναφέρω ότι μετά και τις προηγούμενες... εκκαθαρίσεις στον ΑΝΤ1 εργάζονται αυτή τη στιγμή λιγότεροι από 30 οπερατέρ. Εύλογα λοιπόν μπορεί κάποιος να αναρωτηθεί ποιοι είναι οι σκοποί του ΑΝΤ1 αν απολυθούν σήμερα περισσότεροι από τους μισούς. Με ελάχιστους οπερατέρ ο σταθμός θα μπορεί να βγάζει μόνο τα ζωντανά
προγράμματα, που αυτή την περίοδο είναι μόνο το δελτίο ειδήσεων, ενισχύοντας έτσι τα σενάρια που θέλουν να μειώνεται ακόμα και η διάρκεια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του ΑΝΤ1. Αυτή δε η τακτική ίσως ακολουθείται προκειμένου ο ΑΝΤ1 να καταθέσει πρόταση για ψυχαγωγικό σταθμό που δεν θα έχει ανάγκη το έμψυχο δυναμικό που απαιτείται για έναν ενημερωτικό σταθμό.

Τέλος αξίζει να αναφέρω ότι σύμφωνα με τις ίδιες έγκυρες πληροφορίες εκτός από τις σημερινές απολύσεις το σχέδιο της «τρόικας του Αμαρουσίου» προβλέπει ένα ακόμα κύμα απολύσεων που αναμένεται να υλοποιηθεί τις επόμενες ημέρες, ενώ το ίδιο σχέδιο «εκκαθάρισης» προβλέπει και μειώσεις μισθών 25% έως 30% τον Σεπτέμβριο για όλους τους εργαζομένους που θα πρέπει -όπως λέγεται από την «τρόικα»- να είναι και ευχαριστημένοι που δεν έχουν απολυθεί όπως οι δεκάδες συνάδελφοί τους...!


Πηγή:tro-ma-ktiko.blogspot.gr

Σχόλια