Wall Street Journal: Βρήκαν γραμμή απέναντι στην Ελλάδα οι δανειστές

2-6-2015















 Έτοιμο ότι είναι το κείμενο των δανειστών και μέσα στην ημέρα θα φτάσει στην Ελλάδα σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα οι δανειστές της Ελλάδας έχουν καταλήξει σε σχέση με τους όρους της συμφωνίας που θα προτείνουν στην ελληνική κυβέρνηση.

Δύο πρόσωπα με γνώση του θέματος ανέφεραν πως οι αξιωματούχοι των τριών θεσμών ολοκλήρωσαν το πρωί της Τρίτης το προσχέδιο συμφωνίας για να ξεμπλοκάρει η εκταμίευση οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα, μετά την χθεσινοβραδινή μίνι Σύνοδο Κορυφής στο Βερολίνο με την παρουσία της Κριστίν Λαγκάρντ και του Μάριο Ντράγκι για να ξεπεραστούν οι διαφορές.

Όπως αποκάλυψαν οι ίδιες πηγές, οι αξιωματούχοι της ευρωζώνης και του ΔΝΤ συμφώνησαν να πιέσουν την Ελλάδα για εκτεταμένες οικονομικές μεταρρυθμίσεις, ενώ έχει οπεράσει στην άκρη η επιμονή του ΔΝΤ που ζητά ρητές δεσμεύσεις από την Ευρώπη για ελάφρυνση από το βάρος του ελληνικού χρέους.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το τεράστιο ποσοστό του ελληνικού χρέους παραμένει ένα αμφιλεγόμενο ζήτημα μεταξύ του ΔΝΤ και των Ευρωπαίων ηγετών, και κυρίως της Γερμανίας. Η επικεφαλής του ΔΝΤ φέρεται μάλιστα να προειδοποίησε κατά την χθεσινή συνάντηση κορυφής πως η αναδιάρθρωση του χρέους θα καταστεί αναγκαία αν η Ελλάδα δεν προχωρήσει σε βαθιές οικονομικές μεταρρυθμίσεις ώστε να βελτιώσει τον ισολογισμό και την δυναμική ανάπτυξης του.

Με βάση τις ίδιες πηγές, κατά την χθεσινή Σύνοδο του Βερολίνου φέρεται να γεφυρώθηκαν οι διαφορές μεταξύ ΔΝΤ και Ευρώπης ως προς την διαδικασία επίλυσης του ελληνικού ζητήματος.


Πηγή:www.tribune.gr

Σχόλια