Ντάισελμπλουμ: Ζητήσαμε στενή συνεργασία των θεσμών με την ελληνική κυβέρνηση

22-6-2015
















 Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ είπε πως το Eurogroup ζήτησε στενή συνεργασία των θεσμών με την ελληνική κυβέρνηση, προκειμένου να ξεκινήσει άμεσα η εις βάθος μελέτη των προτάσεων
Στους Θεσμούς παραπέμπει την Ελλάδα το Eurogroup, όπως φάνηκε και από τις δηλώσεις που έκαναν αμέσως μετά την ολοκλήρωση της νέας συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης οι κ.κ. Ντάισελμπλουμ και Μοσκοβισί
.
Αν και δεν υπήρχε συμφωνία, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο πρόεδρος του Eurogroupαπό κοινού με τον μαζί με τον Επίτροπο Οικονομικών, έκανε λόγο για μια «σύντομη συνάντηση» -διήρκεσε περίπου μιάμιση ώρα- καθώς, όπως είπε, οι ελληνικές προτάσεις στάλθηκαν νωρίς το πρωί και «δεν υπήρχε η δυνατότητα για την πλήρη εξέταση τους από τους θεσμούς, παρά μόνο μια πρώτη εκτίμηση».

Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ είπε πως το Eurogroup ζήτησε στενή συνεργασία των θεσμών με την ελληνική κυβέρνηση, προκειμένου να ξεκινήσει άμεσα η εις βάθος μελέτη των προτάσεων, ώστε να φτάσουμε σε κάποια συμφωνία στα τέλη της βδομάδας, επιλέγοντας τις ελληνικές προτάσεις ως βάση της συμφωνίας.

Ειδικότερα, ο Ολλανδός ΥΠΟΙΚ πως οι προτάσεις της ελληνικές κυβέρνησης είναι «συνολικές και ευρείες», όμως, τόνισε πως χρειάζονται ακόμα δουλειά ως προς τις λεπτομέρειες, έτσι ώστε να καλυφθούν πλήρως τα δημοσιονομικά ζητήματα που βρίσκονται στο τραπέζι.

«Αν είναι δυνατό να φτάσουμε σε μια συμφωνία έως τα τέλη της εβδομάδας», είπε χαρακτηριστικά.
Όσον αφορά στη σύγχυση που επικράτησε με τις ελληνικές προτάσεις, είπε πως έφτασαν στις Βρυξέλλες δύο εκδοχές, η μία χθες το βράδυ και η άλλη σήμερα το πρωί, αλλά σημείωσε πως το γεγονός αυτό δεν αποτέλεσε μεγάλο πρόβλημα αν και όπως είπε, «καλό θα ήταν να έφταναν νωρίτερα».


Πηγή:thepaper.gr

Σχόλια