Θανάσης Σκούμας, Βουλευτής Βοιωτίας-Δελτίο τύπου: Σύσταση Οργανισμού Αρχαίου Δράματος στη Θήβα

16-6-2015



















ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ : Σύσταση Οργανισμού Αρχαίου Δράματος στη Θήβα


Η σύσταση οργανισμού αρχαίου δράματος, με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θήβας, αποτελεί ένα σημαντικό πρώτο βήμα, για τη δημιουργία ενός μόνιμου θεσμού που θα συμβάλλει στην ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής, όσο και στην ολόπλευρη μελέτη του αρχαίου δράματος. Η διοργάνωση με την επιστημονική τεκμηρίωση του Κέντρου Αρχαίου δράματος και Θεάματος του Παντείου Πανεπιστημίου, από φέτος, θεατρικού εργαστηρίου με νέους, Έλληνες και ξένους ηθοποιούς, υπό τη διδασκαλία του Γιάγκου Ανδρεάδη και της Ευγενίας Αρσένη, με θέμα την αρχαία τραγωδία και δη το Θηβαϊκό Κύκλο, αποτελεί επίσης μια σημαντική παρέμβαση με διεθνή απήχηση.

Είναι σαφές, ότι η συμβολή του Υπουργού Πολιτισμού κ. Νίκου Ξυδάκη, είναι καθοριστική σε αυτή την εξέλιξη, αφού αγκάλιασε την πρόταση μας, και έδωσε τη δυνατότητα να δρομολογηθούν οι εξελίξεις αυτές.

Η ανταπόκριση του Δήμου Θηβαίων υπήρξε άμεση και ουσιαστική και πιστεύουμε ότι και άλλοι φορείς της περιοχής πρόκειται να συμβάλλουν στο εγχείρημα αυτό. Παράλληλα, η ανάδειξη των μνημείων, η επαναλειτουργία του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου της Θήβας, η ανάδειξη των αρχαίων θεάτρων του νομού, όπως του Καβειρίου, του Ορχομενού κλπ, αναμένεται να αναζωπυρώσουν το διεθνές ενδιαφέρον για την πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής μας.

Στην τοπική κοινωνία επίσης αντιστοιχεί ένα σημαντικό μέρος της συμμετοχικής προσπάθειας. Για να συνδεθεί και να εισέλθει ο πολιτισμός σε κάθε πτυχή της κοινωνικής ζωής, ως αναγκαίο και απαραίτητο στοιχείο, συγκρότησης μιας δημοκρατικής κοινωνίας, μνήμης, έμπνευσης και δημιουργίας.

Θήβα, 15/06/2015

Θανάσης Σκούμας
Βουλευτής Βοιωτίας



Πηγή:thivanews.blogspot.gr

Σχόλια