ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ:Συνέντευξη Δημάρχου Θηβαίων σε μαθητές

20-5-2015




















 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνέντευξη Δημάρχου Θηβαίων σε μαθητές



Συνέντευξη σε μαθητές της Ε1’ τάξης του 4ου Δημοτικού Σχολείου Θήβας έδωσε ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπύρος Νικολάου, τη Δευτέρα 18 Μαΐου 2015.


















Η συνέντευξη πραγματοποιήθηκε στο Γραφείο του Δημάρχου, στα πλαίσια εκπαιδευτικού προγράμματος του μαθήματος της Ευέλικτης Ζώνης «Αρχιτεκτονική για παιδιά Δημοτικού», που υλοποιείται στο εν λόγω τμήμα υπό την επίβλεψη της δασκάλα τους κας Κατερίνας Κατσιφή και οι ερωτήσεις αφορούσαν το Παλαιό Δημαρχείο Θήβας και την παλαιότερη χρήση του ως Βιβλιοθήκη.
Ο κ. Δήμαρχος υποδέχθηκε με χαρά τους μαθητές και απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις τους σχετικά με τη λειτουργία και τη χρήση του εν λόγω κτιρίου από το έτος κατασκευής του μέχρι και σήμερα. Παράλληλα τους ενημέρωσε για το έργο βελτίωσης και ενεργειακής αναβάθμισής του, που ξεκίνησε πρόσφατα, με σκοπό να επιστρέψει σε αυτό, μετά το πέρας των εργασιών, η Δημοτική Βιβλιοθήκη Θήβας, όπου πριν από πολλά χρόνια ήταν και ο φυσικός της χώρος (Δράκειος Βιβλιοθήκη).























Της συνέντευξης προηγήθηκε επίσκεψη των μαθητών στο χώρο όπου στεγάζεται σήμερα η δημοτική βιβλιοθήκη στην οδό Αμφίωνος και στο Παλαιό Δημαρχείο. Στη συνέχεια οι μαθητές κλήθηκαν από τη δασκάλα τους να ζωγραφίσουν τα δύο κτίρια, όπως εντυπώθηκαν στη μνήμη τους αλλά και όπως θα ήθελαν να γίνουν. Ακολούθησε γραπτή επιστολή προς τον Δήμαρχο Θηβαίων, όπου αναφέρονταν οι προτάσεις των μαθητών.

Ως αναμνηστικό της επίσκεψής τους στο Δημαρχείο, οι μαθητές έλαβαν από μία κάρτ- ποστάλ με φωτογραφίες από αξιοθέατα και μνημεία της περιοχής του Δήμου μας.


Πηγή:thivanews.blogspot.gr

Σχόλια