Τι συζήτησαν Δραγασάκης – Τσακαλώτος – Ντράγκι

5-5-2015
















 «Η συμφωνία είναι ρεαλιστικός και ορατός στόχος»

Η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, καθώς και η κατάσταση των διαπραγματεύσεων στις Βρυξέλλες βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη και του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου, με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι. Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα εξέδωσε μία λιτή ανακοίνωση μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης.

«Kατά τη διάρκεια της συνάντησης εξετάστηκε η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, καθώς και η κατάσταση των υπό εξέλιξη διαπραγματεύσεων στις Βρυξέλλες», αναφέρει η ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Ο Γιάννης Δραγασάκης και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ενημέρωσαν τον Μάριο Ντράγκι για το πρόγραμμα που έχει επεξεργαστεί η ελληνική κυβέρνηση, προκειμένου να υπάρξει αμοιβαία επωφελής συμφωνία.

Σύμφωνα με το Mega, ο Γιάννης Δραγασάκης φέρεται να χαρακτήρισε εποικοδομητική τη συζήτηση με τον Μάριο Ντράγκι, ενώ η ελληνική αντιπροσωπεία εξέφρασε στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας την άποψη ότι η συμφωνία είναι ρεαλιστικός και ορατός στόχος.

«Η ελληνική αντιπροσωπεία είχε μία εποικοδομητική συνομιλία με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Συζητήσαμε την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας και την πρόοδο των διαπραγματεύσεων. Η ελληνική αντιπροσωπεία εξέφρασε την άποψη στον Ντράγκι ότι η συμφωνία είναι ρεαλιστικός και ορατός στόχος», ανέφερε ο Γιάννης Δραγασάκης.

Σύμφωνα με κυβερνητική πηγή, στόχος είναι «να υπάρξει ενημέρωση για την πορεία των συζητήσεων και για τις προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης για ταχεία, βιώσιμη και αμοιβαία επωφελή συμφωνία».

Η συνάντηση στη Φρανκφούρτη ξεκίνησε στις 6:30 το απόγευμα (ώρα Ελλάδος) και ολοκληρώθηκε περίπου δύο ώρες μετά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο στόχος των Γιάννη Δραγασάκη και Ευκλείδη Τσακαλώτου: από τη μία, να διασφαλίσουν ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα με την άντληση ρευστότητας των ελληνικών τραπεζών από τον έκτακτο μηχανισμό (ELA) και, από την άλλη, να επιδιώξουν την αύξηση του πλαφόν των 15 δις ευρώ που ισχύει σήμερα στις αγορές εντόκων γραμματίων εκ μέρους των ελληνικών τραπεζών, κάτι που θα έδινε βραχυπρόθεσμα μια ανάσα ρευστότητας στην κυβέρνηση.


Πηγή:www.kontranews.gr

Σχόλια