ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΘΗΒΑΣ

12-5-2015



Πως θα κάνετε αίτηση για επιδότηση ενοικίου δωρεάν ρεύμα και κάρτα σίτισης.




Ξεκίνησαν την Δευτέρα 20 Απριλίου οι αιτήσεις για την επιδότηση ενοικίου την κάρτα σίτισης και το δωρεάν ρεύμα εως 300 kwh το μήνα που προβλέπονται από τον πρόσφατα ψηφισμένο νόμο για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης. Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να κάνουν ηλεκτρονικά ή μέσω ΚΕΠ τις αιτήσεις τους έως τις 20 Μαΐου.

Οι αιτήσεις για το επίδομα ενοικίου την κάρτα σίτισης αλλά και το δωρεάν ρεύμα, όπως αναφέρει το υπουργείο Εργασίας θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά μέσω ειδικής εφαρμογής στην ιστοσελίδα του υπουργείου (ypakp.gr).

Ωστόσο, στην περίπτωση που δεν είναι δυνατή η πρόσβαση σε υπηρεσίες διαδικτύου, οι ωφελούμενοι μπορούν να απευθύνονται στα Κέντρα Ενημέρωσης Πολιτών (ΚΕΠ) όπου θα του παρέχεται βοήθεια για τη συμπλήρωση και υποβολή της αίτησης.

Συγκεκριμένα το εισόδημα δικαιούχου των παροχών δεν πρέπει να υπερβαίνει τα παρακάτω όρια πραγματικού εισοδήματος σύμφωνα με τα κάτωθι:

2.400 ευρώ ετησίως για μεμονωμένο άτομο και 3.600 ευρώ ετησίως για το ζευγάρι, προσαυξανόμενο κατά 1.200 ευρώ για κάθε ενήλικο εξαρτώμενο μέλος της οικογένειας και 600 ευρώ ετησίως για κάθε ανήλικο εξαρτώμενο μέλος της οικογένειας και μέχρι του ποσού των 6.000 ευρώ ετησίως. Με βάση αυτόν τον κανόνα, το εισοδηματικό όριο διαμορφώνεται ως εξής:

Μεμονωμένο άτομο: 2.400 ευρώ

Οικογένεια χωρίς εξαρτώμενο μέλος ή άτομο με ένα εξαρτώμενο μέλος: 3.600 ευρώ Οικογένεια με 1 εξαρτώμενο μέλος ή άτομο με 2 εξαρτώμενα μέλη: 4.200 ευρώ Οικογένεια με 2 εξαρτώμενα μέλη ή άτομο με 3 εξαρτώμενα μέλη: 4.800 ευρώ Οικογένεια με 3 εξαρτώμενα μέλη ή άτομο με 4 εξαρτώμενα μέλη: 5.400 ευρώ Οικογένεια με 4 και άνω εξαρτώμενα μέλη ή άτομο με 5 και άνω εξαρτώμενα μέλη: 6.000 ευρώ.

Τα περιουσιακά κριτήρια είναι τα εξής: Η συνολική φορολογητέα αξία της ακίνητης περιουσίας (στην Ελλάδα ή/και στο εξωτερικό) να μην υπερβαίνει τις 90.000 ευρώ κατʼ άτομο, προσαυξανόμενη κατά 15.000 ευρώ για κάθε επιπλέον ενήλικα και κατά 10.000 για κάθε εξαρτώμενο ανήλικο και με ανώτατο συνολικό όριο για κάθε άτομο ή οικογένεια το ποσό των 200.000 ευρώ.

Το συνολικό ύψος των καταθέσεων του ατόμου ή του συνόλου των μελών της οικογένειας σε όλα τα πιστωτικά ιδρύματα της χώρας και του εξωτερικού ή/ και η τρέχουσα αξία μετοχών, ομολόγων κ.λπ., να μην υπερβαίνει για το οικονομικό έτος 2014 (χρήση 2013) το διπλάσιο του ορίου εισοδήματος για τη λήψη των παροχών της παρούσας απόφασης.

ΘΗΒΑ 11/5/2015



Πηγή:thivanews.blogspot.gr

Σχόλια