Ρόδος: Μητέρα επιτέθηκε και χτύπησε δασκάλα

12-5-2015
















 Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολικού συγκροτήματος, το επεισόδιο δεν έχει σχέση με τη λειτουργία του σχολείου, αλλά αφορά σε διένεξη που είχε σημειωθεί λίγα λεπτά νωρίτερα και διαπληκτισμό ανάμεσα στις δύο γυναίκες την ώρα που οδηγούσαν.

Για το περιστατικό έχει ενημερωθεί ο σύλλογος εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, ενώ δεν αποκλείεται να ασχοληθεί και η Δικαιοσύνη, ανεξαρτήτως εάν υποβληθούν ή όχι μηνύσεις, καθώς το επεισόδιο εκτυλίχθηκε μπροστά στα έντρομα μάτια δεκάδων μαθητών και υπήρξε μεγάλη αναστάτωση στο σχολείο.

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Διδασκόντων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ιαλυσού αναφέρει:
Σήμερα Τρίτη 12 Μαΐου 2015 και ώρα 9.40 συνεδρίασε ο Σύλλογος Διδασκόντων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ιαλυσού.

Η συναδέλφισσα Α. Ε., εξήγησε τι συνέβη την ώρα προσέλευσης στο σχολείο. Κατά τη άφιξή της και μόλις πάρκαρε έξω από το σχολείο στο οποίο εργάζεται, δέχθηκε λεκτική επίθεση και χειροδικία από μητέρα του σχολείου της οποίας τα παιδιά δεν φοιτούν στην τάξη της, αλλά στην Α’ τάξη.
Ενώ βρισκόταν στο αυτοκίνητο, η μητέρα της άνοιξε την πόρτα, χειροδίκησε στο κεφάλι και στην πλάτη και καταφέρθηκε προσβλητικά με διάφορες εκφράσεις για το άτομό της. Αποτέλεσμα της επίθεσης ήταν να της φύγει ο φακός και να νιώθει ακόμα και πολλές ώρες αργότερα πόνους στο κεφάλι και στην πλάτη.

Από τη θέση της, παρόλο που αιφνιδιάστηκε, δεν αντέδρασε ούτε λεκτικά, ούτε σωματικά και ενημέρωσε άμεσα τον υποδιευθυντή του σχολείου. Παρόλο που η συναδέλφισσα κλείδωσε τις πόρτες του αυτοκινήτου, η μητέρα συνέχισε να χτυπά.

Ομόφωνα, ο Σύλλογος Διδασκόντων λαμβάνοντας γνώση του περιστατικού, καταδικάζει την αήθη και απαράδεκτη ενέργεια της μητέρας. Εκφράζει τη συμπαράστασή του στη συναδέλφισσα Α. Ε. και παράλληλα εκφράζουμε την ανησυχία μας και τον προβληματισμό μας για το περιστατικό αυτό αναίτιας βίας στον εργασιακό μας χώρο.

Ο Σύλλογος Διδασκόντων αποφάσισε να αποστείλει το παρόν πρακτικό στο Σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών Ρόδου ζητώντας να λάβει τα απαραίτητα μέτρα που προκύπτουν από το συνδικαλιστικό και θεσμικό του ρόλο και να κοινοποιήσει στον Προϊστάμενο και στα ΜΜΕ το πρακτικό αυτό με στόχο να προστατεύσει την εργασιακή ηρεμία και προσωπικότητα της συναδέλφισσας.

Ο Διευθυντής ευχαρίστησε τους συναδέλφους και κατόπιν τούτου, συντάχθηκε το παρόν πρακτικό.
Η απάντηση της μητέρας

Την δική της εκδοχή για το περιστατικό κατέθεσε στο rodiaki.gr η μητέρα που το πρωταγωνίστησε στο επεισόδιο με την δασκάλα.

Η κ. Μ.Α. θεωρεί ότι η συμπεριφορά της δασκάλας ήταν απρεπής και η οδική της συμπεριφορά ιδιαίτερα επικίνδυνη και το μόνο που ζήτησε από τη νεαρή εκπαιδευτικό ήταν να της ζητήσει συγγνώμη.

Ειδικότερα, όπως υποστηρίζει, λόγω της συνεχούς βροχόπτωσης και της στενότητας του δρόμου στον οποίο κινούνταν αρκετά οχήματα, όλοι οι οδηγοί πήγαιναν «σημειωτών» και με ιδιαίτερα μικρή ταχύτητα, ενώ στο αμάξι της επέβαιναν τα παιδιά της και η μητέρα της.

Τότε, ξαφνικά άκουσε ένα παρατεταμένο κορνάρισμα από αυτοκίνητο που οδηγούσε η νεαρή δασκάλα.

«Μου έκοψε τον δρόμο. Οδηγούσε ιδιαίτερα νευρικά και αγχωμένα. Φοβήθηκα. Δεν υπολόγιζε τίποτα. Μου έκανε ξαφνικά προσπέραση σε ένα σημείο που έμεινα άφωνη», ανέφερε.
Όταν έφτασαν έξω από το σχολείο, η μητέρα βγήκε από το αμάξι της και ζήτησε -σε κατάσταση σοκ- τον λόγο από τη δασκάλα, η οποία όπως υποστηρίζει, όχι μόνο αρνήθηκε να ανοίξει την πόρτα του αυτοκινήτου της, αλλά και της απάντησε με απρεπείς χαρακτηρισμούς.

Η πρωταγωνίστρια του επεισοδίου διαψεύδει ότι χτύπησε την δασκάλα και αντιθέτως υπογραμμίζει ότι το μόνο που ήθελε ήταν να της ζητήσει μία συγγνώμη, αφού εκτιμά ότι η όλη συμπεριφορά της οφειλόταν στο γεγονός ότι είχε αργήσει να φτάσει στο σχολείο στην ώρα της.

Μάλιστα αναρωτιέται για το παράδειγμα που δίνει ως εκπαιδευτικός στους μαθητές της.
Τέλος η Μ.Α. τονίζει ότι αμέσως μετά το περιστατικό ζήτησε να δει τον διευθυντή του σχολικού συγκροτήματος, ο οποίος όμως απουσίαζε και παρότι άφησε μήνυμα για να επικοινωνήσει μαζί της, εντούτοις δημοσιεύθηκε η ανακοίνωση του Συλλόγου Διδασκόντων, χωρίς να ληφθεί υπόψη η δικιά της άποψη.


Πηγή: defencenet.gr

Σχόλια