ΣΟΚ στην αγορά! Ποια πανίσχυρη εταιρεία ετοιμάζει περικοπές και απολύσεις για το προσωπικό της στην Ελλάδα;

20-5-2015

















 Δυσχερές μακροοικονομικό περιβάλλον στην... Ελλάδα αναμένει για το 2015 η διοίκηση της Coca Cola 3E καθώς τα μέτρα λιτότητας θα συνεχίσουν να επηρεάζουν το διαθέσιμο εισόδημα των ελλήνων καταναλωτών, όπως τουλάχιστον αναφέρει ρεπορτάζ του www.fpress.gr.

Υπό τις εξελίξεις αυτές η Coca Cola 3E προχωρά σε μέτρα αναδιάρθρωσης ύψους 12,7 εκατ ευρώ, χωρίς να έχει γίνει γνωστό ποια θα είναι αυτά. Αυτό αναφέρει ο Όμιλος στην έκθεση του διοικητικού συμβουλίου για τα αποτελέσματα του 2014, στα οποία η Coca Cola 3E πέτυχε μείωση ζημιών και αύξηση του τζίρου.

Το 2015 η Coca Cola 3E Ελλάδος αναμένει σημαντική μείωση του κόστους πρώτων υλών ανά κιβώτιο κυρίως λόγω των μειωμένων τιμών της ζάχαρης, καθώς επίσης και της ρητίνης για την κατασκευή φιαλών PET και λοιπών υλικών συσκευασίας. Επίσης αναφέρεται ότι συνεχίζει να εκμεταλλεύεται περαιτέρω τις δυνατότητες βελτίωσης της λειτουργικής αποδοτικότητας. Στα πλαίσια αυτά, έχουν εντοπισθεί πρόσθετες ευκαιρίες αναδιάρθρωσης. Αναμένονται κόστη από τις πρωτοβουλίες αναδιάρθρωσης ύψους περίπου 12,7 εκατ. για το 2015. Επίσης, αναμένεται ότι οι πρωτοβουλίες αυτές θα αποφέρουν συνολικά οφέλη περίπου 7,8 εκατ. για το 2015. Ο στόχος για μείωση του κεφαλαίου κίνησης διαμορφώνεται στα 39,9 εκατ. για το 2015.

Ιδάιτερη αναφορά γίνεται και για τις προοπτικές της χώρας το 20, καθώς όπως επισημαίνεται
οι εξελίξεις κατά τη διάρκεια του 2015 και οι συζητήσεις σε εθνικό και διεθνές επίπεδο σχετικά με την επανεξέταση των όρων του προγράμματος χρηματοδότησης της Ελλάδας, καθιστούν το μακροοικονομικό και χρηματοοικονομικό περιβάλλον στη χώρα ευμετάβλητο. «Η επιστροφή στην οικονομική σταθερότητα, εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις ενέργειες και τις αποφάσεις θεσμικών οργάνων στη χώρα και στο εξωτερικό. Λαμβάνοντας υπόψιν τη φύση των δραστηριοτήτων και τη χρηματοοικονομική κατάσταση της εταιρείας, τυχόν αρνητικές εξελίξεις δεν αναμένεται να επηρεάσουν σημαντικά την ομαλή λειτουργία της», επισημαίνεται χαρακτηριστικά.

Να σημειωθεί ότι για το 2014 η Coca-Cola 3E πέτυχε τζίρο 423 εκατ. ευρώ από 416 εκατ. ευρώ το 2013, σημειώνοντας αύξηση 1,68%. Παράλληλα, η εταιρεία παρουσίασε θετικά EBITDA, τα οποία ανήλθαν σε 5,8 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 10,8 εκατ. ευρώ το 2013.

Τα αποτελέσματα τόσο προ όσο και μετά φόρων, αν και παρέμειναν ζημιογόνα, εντούτοις παρουσίασαν σημαντική μείωση της τάξης του 65% και 65,4% αντίστοιχα. Ειδικότερα, τα αποτελέσματα προ φόρων συρρικνώθηκαν σε ζημιές 12,6 εκατ. ευρώ από ζημιές 36 εκατ. ευρώ το 2013 και οι μετά φόρων ζημιές στα 10 εκατ. ευρώ από ζημιές 29 εκατ. ευρώ το 2013.


Πηγή:tro-ma-ktiko.blogspot.gr

Σχόλια