ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ:Ψήφισμα Δ.Σ. Δήμου Θηβαίων για την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου περί υποχρεωτικής μεταφοράς των ταμειακών διαθεσίμων των ΟΤΑ

21-4-2015



ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ







Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α


Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θηβαίων στη συνεδρίασή του που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 20 Απριλίου 2015, ενημερώθηκε από το Δήμαρχο Θηβαίων, για την αναστάτωση που έχει δημιουργηθεί στους Δήμους και τις Περιφέρειες με την έκδοση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ41/Α’/20-4-2015), με οποία προβλέπεται η υποχρεωτική μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων των Φορέων Γενικής Κυβέρνησης και των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ & Β’ βαθμού στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Μετά από διαλογική συζήτηση που επακολούθησε και τις τοποθετήσεις των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων και δημοτικών συμβούλων, το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε κατά πλειοψηφία (23 εκ των 26 παρευρισκομένων δημοτικών συμβούλων) το ακόλουθο ψήφισμα :


Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α

Η απόφαση της Κυβέρνησης να προωθήσει με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου την υποχρέωση των Δήμων να καταθέτουν τα ταμειακά τους διαθέσιμα και να μεταφέρουν τα κεφάλαια προθεσμιακών τους καταθέσεων σε λογαριασμούς ταμειακής διαχείρισης που τηρούν στην Τράπεζα της Ελλάδος, κατά παρέκκλιση κάθε άλλης γενικής ή ειδικής διάταξης ή διαδικασίας, αποτελεί βαρύτατο πλήγμα κατά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Αντιλαμβανόμαστε τις ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες και την κατάσταση οικονομικής ασφυξίας που έχει δημιουργηθεί από τους δανειστές της Χώρας κάτω από τις οποίες αναγκάζεται να λειτουργήσει η Κυβέρνηση.

Όμως τούτο δεν μπορεί να αποτελέσει επαρκή δικαιολογία, για να δεσμεύονται τα ταμειακά διαθέσιμα που διατηρούν οι Δήμοι.

Η απόφαση αυτή καταρρίπτει την αυτοτέλεια και ανεξαρτησία του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ανατρέπει το στοιχειώδη προγραμματισμό του Δήμου, αφού χωρίς χρήματα δεν μπορεί να γίνει ή εξακολουθήσει κανένα έργο και κινδυνεύουν να ακυρωθούν αναπτυξιακά έργα, χρηματοδοτούμενα από το ΕΣΠΑ. Εξάλλου δεν μπορούν να εκπληρωθούν ανελαστικές και καθημερινές ανάγκες του Δήμου.

Καλούμε την Κυβέρνηση να αποσύρει ή τροποποιήσει την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, εξαιρώντας την Τοπική Αυτοδιοίκηση από τη δέσμευση των χρημάτων της. Ειδάλλως, είμαστε υποχρεωμένοι να προασπίσουμε όλοι οι Δήμοι μαζί, την αυτονομία και αυτοτέλεια της Τ.Α. και να προσφύγουμε σε κάθε νόμιμο μέσο για την ακύρωση της Π.Ν.Π., την υπεράσπιση των συμφερόντων του Δήμου και την ομαλή λειτουργία του θεσμού.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Ι.Κόρδατζης και Αθ.Σκούμας ψήφισαν το προταθέν από τη Δημοτική Παράταξη «Αυτοδιοικητικό Ριζοσπαστικό Κίνημα Θήβας» Ψήφισμα το οποίο αναφέρεται σ’ όλο το περιεχόμενό του στο κείμενο της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ ο δημοτικός σύμβουλος κ. Γ.Κατσέλης ψήφισε λευκό.




Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
                                                                                   Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Μ.ΚΟΚΟΝΤΙΝΗΣ
                                                                           ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΝΙΚΟΛΑΟΥ





ΤΑ ΜΕΛΗ

ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Δ.ΓΙΑΝΝΙΚΑΣ
Σ.ΔΡΕΝΙΟΣ
ΑΝ.ΚΑΜΟΥΤΣΗΣ
Β.ΚΑΤΣΑΡΑΣ
ΣΠ.ΚΙΤΣΟΣ
Ι.ΚΟΝΤΟΥ
Δ.ΚΟΥΤΣΟΔΗΜΟΣ
Ι.ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
Ν.ΣΤΡΑΤΕΛΟΣ
Γ.ΣΚΑΛΗΣ
Δ.ΤΟΥΤΟΥΖΑΣ
Π.ΤΣΑΡΑΜΠΑΡΗΣ
Χ.ΤΣΙΤΡΑΣ
Κ.ΤΥΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
Κ.ΧΑΡΕΜΗΣ
ΑΝ.ΧΑΤΖΗΣΤΑΜΑΤΗΣ
ΣΤ.ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ
Κ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ
Θ.ΚΙΟΥΣΗΣ
Π.ΜΕΞΗΣ
ΓΡ.ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Κ.ΤΡΙΑΝΤΗ
Ι.ΚΟΡΔΑΤΖΗΣ
Α.ΣΚΟΥΜΑΣ
Γ.ΚΑΤΣΕΛΗΣ




Πηγή:thivanews.blogspot.gr

Σχόλια