Blackrock: Αυξάνονται οι κίνδυνοι για την Ελλάδα

3-4-2015



















 Ο χρόνος για τη χώρα τελειώνει, καθώς είναι αντιμέτωπη με μια κρίση ρευστότητας την 9η Απριλίου, τονίζει σε σημείωμά της η Blackrock Η Ελλάδα είναι αντιμέτωπη με μια πολύ σοβαρή κατάσταση τονίζει η BlackRock, η οποία παρότι δεν κρίνει το Grexit ως ένα βασικό σενάριο, υπογραμμίζει πως οι κίνδυνοι για τη χώρα αυξάνονται.

«Αν και προς το παρόν οι επενδυτές δεν δείχνουν να ανησυχούν, υπάρχει ένας εν δυνάμει κίνδυνος για τις αγορές, ήτοι η Ελλάδα. Ο χρόνος για τη χώρα τελειώνει, καθώς είναι αντιμέτωπη με μια κρίση ρευστότητας την 9η Απριλίου, ημέρα που έχει προγραμματιστεί η αποπληρωμή ποσού ύψους 450 εκατ. ευρώ στο ΔΝΤ», τονίζει η Blackrock.

Ακόμη, επισημαίνει, δεν έχει καταστεί σαφές από πού θα προέλθουν τα χρήματα προκειμένου να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της.

«Προκειμένου να απελευθερωθούν τα κεφάλαια που έχουν συμφωνηθεί βάσει του προγράμματος διάσωσης από την Ε.Ε., η Ελλάδα θα πρέπει να υποβάλει μια συγκεκριμένη πρόταση οικονομικών και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, κάτι που όπως αναφέρεται, ακόμη δεν έχει γίνει. Ακόμη όμως και αν η ελληνική κυβέρνηση καταφέρει να υποβάλει μια λίστα μεταρρυθμίσεων που θα γίνει αποδεκτή από τους Ευρωπαίους, δεν είναι σαφές αν ο κυβερνητικός συνασπισμός στη χώρα θα είναι σε θέση να διατηρηθεί και να περάσει τις μεταρρυθμίσεις από το ελληνικό Κοινοβούλιο», αναφέρει.

«Η Ελλάδα μπορεί να αντιμετωπίσει σοβαρή κρίση, ωστόσο υπάρχουν λίγες ενδείξεις ότι οι επενδυτές είναι γενικά ανήσυχοι σχετικά με τις πιθανές επιπτώσεις, δηλαδή μια έξοδο της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ ή τον κίνδυνο μετάδοσης της κρίσης στις περιφερειακές χώρες», καταλήγει.


Πηγή: voria.gr

Σχόλια