Εφοριακοί: «Με 720 ευρώ θα κυνηγήσουμε τους "μεγαλοκαρχαρίες";»

13-3-2015















 Από το πρωί «χτενίζουν» τη λίστα Λανγκάρντ και άλλα αρχεία με πιθανούς φοροφυγάδες, το βράδυ... μοιράζονται μία τυρόπιτα.


Και όχι μόνο αυτό, τους αφήνουν και ανυπεράσπιστους, να αντιμετωπίζουν στρατιές δικηγόρων οι οποίοι τους μηνύουν προσωπικά για να αποτρέψουν τον φορολογικό έλεγχο των πελατών τους. Αυτό καταγγέλλουν οι υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών που προσελήφθησαν μέσω ΑΣΕΠ τον Αύγουστο του 2013.

Είναι όλοι δικηγόροι και οικονομολόγοι, προσπαθούν να καταπολεμήσουν τη μεγάλη φοροδιαφυγή, «κυνηγούν» τα εκατομμύρια που θα γεμίσουν τα ταμεία του Κράτους, αμείβονται, όμως, με 720 ευρώ.
Κι όπως αναφέρουν, σε ανακοίνωση διαμαρτυρίας που εξέδωσαν, οι στρατιές νομικών συμβούλων των ιδιωτών τους απειλούν με μηνύσεις και ο νέος υπουργός Οικονομικών, «αντί να μεριμνήσει για την ενίσχυση του έργου των υπαρχόντων υπαλλήλων του Υπουργείου, με κάθε μέσο και τρόπο, εξαγγέλλει τη στελέχωση «σώματος» από φοιτητές, νοικοκυρές και τουρίστες σε περιοχές που ανθεί η φοροδιαφυγή, οι οποίοι θα πληρώνονται με την ώρα και έχουν συμβάσεις δύο μηνών».


Πηγή:newpost.gr

Σχόλια