Η Κύπρος βάζει τα γυαλιά στην Ελλάδα – Βγαίνει από το μνημόνιο, νωρίτερα από την πρόβλεψη για το 2016 όπως ανακοίνωσε ο Ντράγκι

5-3-2015








 Μιλώντας μέσω διερμηνέα σε δείπνο που παρέθεσε στον ίδιο και στους Κεντρικούς Τραπεζίτες των κρατών μελών της Ευρωζώνης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, ο Mάριο Ντράγκι δήλωσε μεταξύ άλλων, ότι η Κύπρος βρίσκεται σε τροχιά εξόδου από το Μνημόνιο πριν από την αρχικά προβλεπόμενη προθεσμία του 2016.

Ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι, αποκάλεσε «αξιοσημείωτο» το γεγονός αυτός αλλά προειδοποίησε ότι δεν υπάρχει χρόνος για εφησυχασμό καθώς η κυπριακή οικονομία και ο χρηματοπιστωτικός τομέας ιδιαίτερα αντιμετωπίζουν ακόμη προβλήματα.

Χρειάζονται επιπρόσθετα βήματα, είπε, για αποκατάσταση της ομαλής λειτουργίας του συστήματος και επιτάχυνση της μείωσης των μη εξυπηρετούμενων δανείων. Σύμφωνα με τον επικεφαλής της ΕΚΤ, η αναδιάρθρωση και ανακεφαλαιοποίηση του τραπεζικού τομέα έχει οδηγήσει σε σημαντική βελτίωση στην ευρωστία του χρηματοπιστωτικού τομέα, οι πληρωμές έχουν σταθεροποιηθεί και έχουν χαλαρώσει οι περιορισμοί στη διακίνηση κεφαλαίου που είχαν επιβληθεί το Μάρτιο του 2013. Είναι πραγματικά εκπληκτικό ότι η Κύπρος βρίσκεται στην τροχιά εξόδου από το μνημόνιο πριν από το 2016 που ήταν η προθεσμία, σημείωσε.

«Όλα αυτά τα επιτεύγματα είναι εντυπωσιακά και πρέπει να έχουν το σεβασμό της υπόλοιπης Ευρώπης», τόνισε.


Πηγή:www.tokarfi.gr

Σχόλια