Αρωμα Ελλάδας στη Wall Street: Γιατί κυμάτιζε στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης η ελληνική σημαία;

3-12-2014

















 Με τη γαλανόλευκη να κυματίζει στην κεντρική είσοδο του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης... και με τον υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη να χτυπάει το καμπανάκι της λήξης των χθεσινών εργασιών του χρηματιστηρίου, πλαισιωμένος από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα και τον υφυπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Ασημάκη Παπαγεωργίου, η Wall Street τίμησε χθες τη χώρα μας, με την «Ημέρα της Ελλάδας».

Κατά τη διάρκεια δεξίωσης προς τιμή των μελών της ελληνικής αποστολής και των εταιρειών ελληνικών συμφερόντων που είναι εισηγμένες στο NYSE Euronext, ο διευθύνων σύμβουλος του χρηματιστηρίου Τζον Μέρελ καλωσόρισε τους προσκεκλημένους και μίλησε με επαινετικά λόγια για την Ελλάδα, όχι μόνο για τις οικονομικές δυνατότητές της, αλλά και για την «ομορφιά του τοπίου» μέσα από την προσωπική του εμπειρία, αφού έχει κάνει διακοπές σε αιγαιοπελαγίτικο νησί.

Τον κ. Μέρελ ευχαρίστησε ο κ. Βαρβιτσιώτης, με τον οποίο αντάλλαξαν δώρα, υπογραμμίζοντας παράλληλα τη συμμετοχή πολλών ελληνικών εταιρειών στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.
Η ονομασία της χθεσινής μέρας ως «Ημέρας της Ελλάδας» έγινε στο πλαίσιο του 16ου ετήσιου επενδυτικού φόρουμ της Capital Link. Εκτός από την ανάρτηση της ελληνικής σημαίας, το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης εξέδωσε ειδικά αναμνηστικά μετάλλια για να τιμήσει τη μέρα αυτή.

Στην τελετή λήξεως του «Closing Bell» συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Ασημάκης Παπαγεωργίου, ο πρέσβης της Ελλάδας στις Ηνωμένες Πολιτείες Χρίστος Παναγόπουλος, ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη Γιώργος Ηλιόπουλος, ο διευθύνων σύμβουλος του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας Δημοσίου Πασχάλης Μπουχώρης, ο πρόεδρος της Enterprise Greece Άρης Συγγρός και άλλοι. Όπως αναφέρθηκε από συμμετέχοντες στην εκδήλωση, η ενεργός ανάμειξη του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης, του μεγαλυτέρου χρηματιστηρίου στον κόσμο, συμβάλλει στην αναβάθμιση και προβολή της Ελλάδας σε ένα «ευρύτατο επενδυτικό κοινό», σε παγκόσμιο επίπεδο.

Επίσης, δείχνει τη «σταθερή υποστήριξη» της Wall Street στην Ελλάδα, τις ελληνικές επιχειρήσεις, την ελληνική ναυτιλία και την ομογένεια. Όπως επισημάνθηκε, η αμερικανική Κεφαλαιαγορά αποτελεί «σημαντικότατη πηγή άντλησης κεφαλαίων» για αυξανόμενο αριθμό εταιρειών ελληνικών συμφερόντων και το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης διαδραματίζει κύριο ρόλο σε αυτό.

Η τελετή μεταδόθηκε ζωντανά από μεγάλα αμερικανικά και διεθνή τηλεοπτικά δίκτυα.


Πηγή:tro-ma-ktiko.blogspot.gr

Σχόλια