ΒΟΙΩΤΙΑ:39χρονη δικηγόρος στο κύκλωμα έκδοσης πλαστών δικαιολογητικών.

2-12-2014














 Εξαρθρώθηκε, από το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας, δρώντας από κοινού, εξασφάλιζαν σε αλλοδαπούς υπηκόους, την έκδοση Ειδικών Βεβαιώσεων Διαμονής τους στην Ελληνική Επικράτεια, μέσω πλαστών δικαιολογητικών - εγγράφων, που προσκόμιζαν σε Δημόσια Υπηρεσία της Λιβαδειάς, τουλάχιστον από τον Νοέμβριο του 2014.
Χθες το μεσημέρι στη Λιβαδειά, συνελήφθησαν για τη συμμετοχή τους στην εγκληματική ομάδα, 38χρονη Ελληνίδα δικηγόρος και 29χρονος υπήκοος Μπαγκλαντές, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για πλαστογραφία, πλαστογραφία πιστοποιητικών και υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης, ενώ ο 29χρονος κατηγορείται και για παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Επιπλέον, σε βάρος οκτώ εμπλεκομένων αλλοδαπών, που είτε έλαβαν, είτε επιχείρησαν να λάβουν Ειδική Βεβαίωση Διαμονής, σε συνεργασία με τους παραπάνω, έχει σχηματιστεί δικογραφία για πλαστογραφία και παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Ειδικότερα, χθες το πρωί, η 38χρονη προσκόμισε στην Υπηρεσία έγγραφα - δικαιολογητικά για τρεις υπηκόους Μπαγκλαντές, προκειμένου να τους εκδοθούν Ειδικές Βεβαιώσεις Διαμονής στη Χώρα, οι οποίες πέραν του δικαιώματος προσωρινής νόμιμης διαμονής, τους παρείχαν επιπλέον πρόσβαση στην αγορά εργασίας.

Από τον έλεγχο των εγγράφων διαπιστώθηκε ότι αυτά ήταν πλαστά, ενημερώθηκε το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς και αστυνομικοί μετέβησαν στο σημείο και συνέλαβαν την 38χρονη. Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι συνεργός της 38χρονης ήταν ο 29χρονος, που συμπεριλαμβανόταν και στους τρεις αλλοδαπούς, για τους οποίους η δράστιδα είχε προσκομίσει τα πλαστά δικαιολογητικά. Αναζητηθείς από τους αστυνομικούς, ο 29χρονος εντοπίστηκε σε περιοχή της Λιβαδειάς να αναμένει την 38χρονη και συνελήφθη.

Επιπλέον, διαπιστώθηκαν και τα στοιχεία ταυτότητας ενός ακόμη αλλοδαπού υπηκόου, μέλος της εγκληματικής ομάδας, ο οποίος αναζητείται για να συλληφθεί.

Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιασθεί, τρεις ακόμη υποθέσεις που αφορούσαν στην κατάθεση πλαστών εγγράφων και στην υφαρπαγή ειδικών βεβαιώσεων διαμονής για συνολικά έξι αλλοδαπούς, υπηκόους Μπαγκλαντές, Ινδίας και Πακιστάν, την 13, 20 και 26-11-2014 αντίστοιχα.
Από τους αστυνομικούς κατασχέθηκαν όλα τα πλαστά έγγραφα δικαιολογητικά, ενώ στην κατοχή των δραστών βρέθηκαν επιπλέον και κατασχέθηκαν, τρία κινητά τηλέφωνα, ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής και το χρηματικό ποσό των 1300 ευρώ, προερχόμενο από την τέλεση των αξιόποινων πράξεων τους.

 Το προανακριτικό έργο διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται, προκειμένου να διαπιστωθεί η ύπαρξη και άλλων μελών - συνεργών τους, η εμπλοκή τους και σε άλλες παρόμοιες υποθέσεις, καθώς και ο εντοπισμός των έξι αλλοδαπών που τους έχει χορηγηθεί η ειδική βεβαίωση παραμονής. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λιβαδειάς.


Πηγή:www.lamiastar.gr

Σχόλια