ΕΙΚΟΝΟΛΗΠΤΗΣ ΤΟΥ NBC ΣΤΗ ΛΙΒΕΡΙΑ ΠΡΟΣΒΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΕΜΠΟΛΑ...

3-10-2014















 Συναγερμός έχει σημάνει στις Ηνωμένες Πολιτείες μετά το πρώτο κρούσμα του ιού του Εμπολα στη χώρα. Την ίδια ώρα έξι άνθρωποι από το περιβάλλον... του Τόμας Ερικ Ντάνκαν, του πρώτου ανθρώπου που διαγνώστηκε με τον ιό στις ΗΠΑ, έχουν τεθεί σε καραντίνα σε ένα ειδικά διαμορφωμένο διαμέρισμα στο Ντάλας. Σύμφωνα με τις αρχές του Ντάλας, τα προσωπικά αντικείμενα του Ντάνκαν έχουν σφραγιστεί σε πλαστικές σακούλες, καθώς αξιωματούχοι στον τομέα της υγείας διευρύνουν την αναζήτησή τους για ανθρώπους που είχαν άμεση ή έμμεση επαφή μαζί του.

Αξιωματούχοι στον τομέα της υγείας εκφράζουν φόβους για νέα κρούσματα καθώς όπως είπαν 12 έως 18 άτομα είχαν έρθει σε επαφή με τον Ντάνκαν, ο οποίος επέστρεψε στο Τέξας από τη Λιβερία με αεροπλάνο μέσω Βρυξελλών και Ουάσινγκτον πριν από δύο εβδομάδες. Αυτοί με τη σειρά τους ήρθαν σε επαφή με δεκάδες άλλους ανθρώπους.


Λιβερία: Ο Ντάνκαν δεν δήλωσε ότι ήρθε σε επαφή με άτομο που είχε νοσήσει από τον ιό 

Στη Λιβερία, οι αρχές υποστηρίζουν ότι ο Ντάνκαν δεν δήλωσε ότι ήρθε σε επαφή με άτομο που είχε νοσήσει από τον Έμπολα, το ίδιο όμως επισημαίνει και το νοσοκομείο του Ντάλας του Τέξας όπου διακομίστηκε ο ασθενής.

Το γεγονός ότι ο Ντάνκαν απέκρυψε τη πληροφορία αυτή, έχει προβληματίσει έντονα τις αμερικανικές αρχές οι οποίες ανακοίνωσαν ότι διευρύνουν την έρευνα τους για τον αριθμό των ατόμων με τα οποία έχει έρθει σε επαφή.

Περίπου 100 άτομα βρίσκονται στο μικροσκόπιο, σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους και ορισμένοι από αυτούς, βρίσκονται ήδη υπό παρακολούθηση, δήλωσε ο Τόμας Φρίντεν, διευθυντής του αμερικανικού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC). Κανείς από όσους πιστεύεται ότι είχαν έρθει σε επαφή με τον ασθενή δεν έχουν παρουσιάσει συμπτώματα του Εμπολα, δήλωσαν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου αξιωματούχοι του Ντάλας. Ωστόσο, αυτό που ανησυχεί περισσότερο τις αρχές είναι ότι ο Ντάνκαν διέμενε σε διαμέρισμα στο βορειοανατολικό τμήμα της πόλης για περίπου μία εβδομάδα προτού εισαχθεί στο νοσοκομείο.
Η αμερικανική κυβέρνηση ανακοίνωσε επίσης ότι ο Ντάνκαν παρέλειψε να δηλώσει ότι βοήθησε τη γειτόνισσά του, Μαρθαλίν Ουίλιαμς, αφότου αυτή είχε ήδη αρρωστήσει. Η Ουίλιαμς πέθανε στις 15 Σεπτεμβρίου.


Εικονολήπτης του NBC στη Λιβερία προσβλήθηκε από τον ιό

 Στο μεταξύ, το NBC ανακοίνωσε ότι ένας Αμερικανός εικονολήπτης, ο οποίος εργαζόταν για το δίκτυο στη Λιβερία διαγνώστηκε θετικός για τον ιό Έμπολα και θα επιστρέψει άμεσα στις ΗΠΑ για θεραπεία. Ο εικονολήπτης είχε προσληφθεί νωρίτερα αυτή την εβδομάδα από το δίκτυο προκειμένου να συνεργαστεί με την ανταποκρίτρια του ΝBC στη Λιβερία, Δρ. Νάνσι Σνάιντερμαν.


Συναγερμός και στη Σαουδική Αραβία

Την ίδια ώρα, σε συναγερμό βρίσκονται οι αρχές της Σαουδικής Αραβίας,καθώς τις μέρες αυτές συρρέουν στη χώρα μουσουλμάνοι απ΄ όλο τον κόσμο. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Wall Street Journal», η κυβέρνηση εκφράζει φόβους για μετάδοση του ιού στη διάρκεια της μεγάλης μουσουλμανικής γιορτής του Χατζ. Το αμερικανικό δημοσίευμα επισημαίνει ότι, για τη προστασία των πολιτών, οι αρχές έδωσαν εντολή να στηθούν κινητά εργαστήρια απ΄ όπου θα περνούν από έλεγχο οι πολίτες που προέρχονται από ώρες που έχουν πληγεί από τον ιό.

3.338 άνθρωποι έχουν πεθάνει από τον ιό

Ο ιός Εμπολα προκαλεί πυρετό, αιμορραγία, εμετό και διάρροια και μεταδίδεται μέσω της επαφής με σωματικά υγρά όπως το αίμα ή το σάλιο. Η υπόθεση του Ντάνκαν έχει θέσει σε επιφυλακή τις αρχές των ΗΠΑ εγείροντας τις ανησυχίες για την πιθανότητα εξάπλωσης του ιού από τη Λιβερία και δύο ακόμα χώρες της Δυτικής Αφρικής που έχουν πληγεί από τον ιό, τη Γουινέα και τη Σιέρα Λεόνε. Μέχρι στιγμής έχουν πεθάνει συνολικά 3.338 άνθρωποι στο χειρότερο ξέσπασμα της επιδημίας έως σήμερα, δεδομένου ότι η ασθένεια ανακαλύφθηκε το 1976.


Πηγή:fimotro.blogspot.gr

Σχόλια