Κούρεμα 30% στις έξτρα αμοιβές στο Δημόσιο

26-10-2014
















 Ο κατώτατος μισθός που ισχύει εδώ και δύο χρόνια στον ιδιωτικό τομέα θα ισχύσει από την 1η Ιανουαρίου 2015 για τους νεοεισερχομένους στο Δημόσιο, υπό τον όρο... ότι θα συμφωνήσει και το ΠΑΣΟΚ στις επιλογές που προκρίνει ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με το «Βήμα της Κυριακής», αυτό σημαίνει ότι ο εισαγωγικός μισθός για τον απόφοιτο υποχρεωτικής εκπαίδευσης θα είναι 680 ευρώ τον μήνα (από 780 σήμερα). Το ποσό αυτό, που καταβάλλεται για 12 μήνες, αντιστοιχεί στις αποδοχές του ανειδίκευτου εργάτη που είναι 586 ευρώ τον μήνα, αλλά καταβάλλεται επί 14 φορές, συμπεριλαμβανομένων των δώρων Χριστουγέννων, Πάσχα και επιδόματος αδείας.

Αντιστοίχως θα είναι μειωμένοι και οι εισαγωγικοί μισθοί των αποφοίτων δευτεροβάθμιας, τεχνολογικής και πανεπιστημιακής εκπαίδευσης σε μικρότερο όμως ποσοστό. Σε αυτή τη σκληρή γραμμή με ταυτόχρονη μείωση των αποδοχών των εργαζομένων στα υπουργεία Οικονομικών, Ανάπτυξης και Υποδομών, που έχουν υψηλότερες αμοιβές από το προσωπικό άλλων υπουργείων, με το «ψαλίδισμα» της αποκαλούμενης «προσωπικής διαφοράς» τουλάχιστον κατά 30%, επιμένει ο κ. Μητσοτάκης, όπως αναφέρει το «Βήμα».

Ο υπουργός – συνεπικουρούμενος από τον κ. Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος δήλωσε στα ερτζιανά «προτιμώ να πέσει η κυβέρνηση αν είναι να πέσει για μια μεταρρύθμιση και να πάμε σε εκλογές. Εδώ δεν πρέπει η κυβέρνηση να κάνει τον παραμικρό συμβιβασμό» – βρέθηκε απέναντι όχι μόνο στο ΠΑΣΟΚ αλλά και στις προτάσεις του υπουργείου Οικονομικών, οι υπάλληλοι του οποίου θίγονται περισσότερο από όλους. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μητσοτάκης στο επιχείρημα που προβάλλουν στελέχη του υπουργείου Οικονομικών ότι «σε άλλες χώρες ισχύουν ειδικά μισθολόγια για τον κλάδο τους» απάντησε ότι «δεν μπορώ να δεχθώ απόφοιτος υποχρεωτικής εκπαίδευσης σε ένα υπουργείο να παίρνει 600 ευρώ περισσότερα από ό,τι το προσωπικό υποχρεωτικής εκπαίδευσης στα υπόλοιπα υπουργεία».


Πηγή:tro-ma-ktiko.blogspot.gr

Σχόλια