ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΝΑΙΝΤΕΡ ΕΛΕΚΤΡΙΚ_01/10/2014

3-10-2014












 Συνάδελφοι/ες,


Η επίθεση απέναντί μας δεν θα σταματήσει. Τόσο στο χώρο εργασίας μας, όσο και οι άλλοι εργοδότες στο όνομα της κρίσης θα μας επιτεθούν ακόμη σκληρότερα το επόμενο διάστημα. Η ενίσχυση της «ανταγωνιστικότητας» είναι για αυτούς μονόδρομος αλλά πατά στη δική μας τσέπη και στα δικά μας δικαιώματα. Εργοδότες και συγκυβέρνηση μιλάνε για ανάκαμψη και «φως στο τούνελ» που έρχεται η οποία όμως πατάει στους μισθούς πείνας και στο 1,5 εκατομμύριο που ζούν τον εφιάλτη της ανεργίας. Μας φέρνουν νέο γύρο επίθεσης με αιχμή το ασφαλιστικό και το παραπέρα χτύπημα των εργασιακών και των συνδικαλιστικών ελευθεριών μας.

Η νέα επίθεση κατά της Κοινωνικής Ασφάλισης, μας αφορά όλους, εργαζόμενους ή συνταξιούχους, νέους ή παλιούς ασφαλισμένους, γυναίκες. Θίγουν τους πάντες! Το ασφαλιστικό δεν αφορά μόνο τις συντάξεις! Είναι η προστασία των εργαζομένων από τον επαγγελματικό κίνδυνο, τα εργατικά ατυχήματα, η ασφάλιση των παιδιών μας, τα επιδόματα μητρότητας, ασθένειας. Συνδέεται άμεσα με τις υπηρεσίες πρωτοβάθμιας υγείας που συνεχώς υποβαθμίζονται. Θέλουν αν απαλλάξουν κράτος και εργοδοτές από τη χρηματοδότηση του ασφαλιστικού συστήματος. Με πρόσχημα τη βιωσιμότητα των ταμείων έρχονται νέες μειώσεις στις συντάξεις, κύριες και επικουρικές, αύξηση στα όρια συνταξιοδότησης, πρόσθετες ριζικές περικοπές σε υγεία και πρόνοια.

Ποτέ κανένας δεν μας χάρισε τίποτα. Στο χέρι μας είναι να βγούμε θαρρετά ΌΛΟΙ ΜΑΖΊ. Οι ταξικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ δίνουν το σύνθημα για την οργάνωση και κλιμάκωση του αγώνα μας. Αντίθετα ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ δήλωσε ότι «είναι επιφυλακτικός στην επαναφορά των μισθών με νόμο στα προ μείωσης επίπεδα φοβούμενος σοκ στην παραγωγική διαδικασία». Στην ίδια ρότα και πλειοψηφίες δευτεροβάθμιων οργάνων και σωματείων, όπως και οι δικοί μας, που ενώ τόσα χρόνια δεν έχουν κουνήσει ούτε το δακτυλάκι τους να γίνουν αγώνες ρίχνουν λάσπη σε κάθε διεκδίκηση και σπέρνουν την ηττοπάθεια. Θα συνεχίσουν τη λάσπη λέγοντας ότι αυτός είναι αγώνας μιας παράταξης, ότι δε βγαίνει τίποτα με ένα συλλαλητήριο κλπ, παρά τις αποφάσεις δεκάδων ομοσπονδιών και πρωτοβάθμιων συνδικάτων από όλη την Ελλάδα. Εμείς απαντάμε - ρωτάμε: τι έχουν κάνει όλοι αυτοί για την απόκρουση της επίθεσης τόσο καιρό σε κάθε χώρο ξεχωριστά, σε κάθε κλάδο αλλά και συνολικά?

Καλούμε την πλειοψηφία του ΔΣ του σωματείου να καλέσει συνεδρίαση άμεσα, να ενημερώσει όλους τους συναδέλφους για τις αλλαγές που έρχονται και να αποφασίσει τη συμμετοχή του σωματείου μας στα συλλαλητήρια με τα υπόλοιπα σωματεία με τα παρακάτω αιτήματα.


Να απαιτήσουμε ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ:

• Επίδομα ανεργίας 600 ευρώ για όλους τους ανέργους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις για όλη τη διάρκεια της ανεργίας.

• Κανένας εργαζόμενος να μην εργάζεται με μισθούς κάτω από 751 ευρώ. Κανένας εργαζόμενος να μην εργάζεται ανασφάλιστος, χωρίς συλλογικές συμβάσεις. Να επανέλθουν οι κλαδικοί μισθοί στα επίπεδα του 2009.

• Να καλυφθούν άμεσα όλες οι ανάγκες των ασφαλιστικών ταμείων από το κράτος και τη μεγαλοεργοδοσία. Πλήρης κρατική εγγύηση όλων των συντάξεων και των παροχών. Κατώτερη σύνταξη στα 600 ευρώ.

• Κατάργηση όλων των αντεργατικών και αντιασφαλιστικών νόμων που επηρεάζουν τους μισθούς, τις εργασιακές σχέσεις, την Κοινωνική Ασφάλιση και τις συντάξεις.

• Να μπει φρένο στη φοροληστεία και στην αφαίμαξη του λαϊκού εισοδήματος. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών και των φόρων που πλήττουν μισθούς και συντάξεις.

Δε θα αποδεχτούμε να ζούμε με τον εφιάλτη της ανεργίας!

Δεν πάμε για να ανακόψουμε μόνο την επίθεση!

Πάμε και για να αποσπάσουμε, να κερδίσουμε. Από εμάς εξαρτάται!

ΟΛΟΙ στα ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 04 ΟΚΤΩΒΡΗ !!!

Να ετοιμαστούμε για μεγάλο αγώνα! Να ενώσουμε τις δυνάμεις μας με τους εργαζόμενους όλης της χώρας στο Πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα, την 1η Νοέμβρη, στο Σύνταγμα στις 12 μμ.

ΑΘΗΝΑ
ΣΑΒΒΑΤΟ 04 ΟΚΤΩΒΡΗ
11.00 ΟΜΟΝΟΙΑ


 ΘΗΒΑ
ΣΑΒΒΑΤΟ 04 ΟΚΤΩΒΡΗ
11.00 ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ

 ΧΑΛΚΙΔΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03 ΟΚΤΩΒΡΗ
19.00 ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ


 Πηγή:thivanews.blogspot.gr

Σχόλια