Θύμα του ιού του Δυτικού Νείλου μια ηλικιωμένη στην Κομοτηνή...

7-9-2014

















Τη ζωή της από το ιό του Δυτικού Νείλου έχασε μια ηλικιωμένη γυναίκα από την Κομοτηνή... η οποία ήταν ένα από τα συνολικά επτά επιβεβαιωμένα, μέχρι στιγμής, κρούσματα στην Περιφέρεια ΑΜΘ.

Η άτυχη ηλικιωμένη δεν παρουσιάζε ιδιαίτερα βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό και κατέληξε στο νοσοκομείο μετά από μερικές ημέρες νοσηλείας, αφότου προσβλήθηκε από τον Ιό. Η Ξάνθη και η Καβάλα συμπεριλαμβάνονται εδώ και μήνες στη λίστα με τις περιοχές που παρουσιάζουν υψηλό κίνδυνο εμφάνισης του ιού του Δυτικού Νείλου, σύμφωνα με τα επιδημιολογικά στατιστικά του ΚΕΕΛΠΝΟ. Άλλωστε, μόλις πέρυσι στην Ξάνθη καταγράφηκαν τα περισσότερα επιβεβαιωμένα κρούσματα του ιού πανελλαδικώς, αμέσως μετά την Αττική.

Μέσα στο 2013 σημειώθηκαν συνολικά τρεις θάνατοι από τον συγκεκριμένο ιό στην Περιφέρεια ΑΜΘ. Από τα επτά επιβεβαιωμένα κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου στην Περιφέρεια ΑΜΘ, το ένα ήταν στην Ξάνθη, σε ασθενή που εισήχθη με τα συμπτώματα του ιού στην Παθολογική Κλινική και μετά τον εργαστηριακό έλεγχο διαπιστώθηκε ότι είχε προσβληθεί από τη νόσο, και τα υπόλοιπα έξι στην Κομοτηνή. Πιο συγκεκριμένα, υπήρξαν τέσσερα κρούσματα εντός της πόλης της Κομοτηνής, ένα στον Ίασμο και ένα στην περιοχή της Μαρώνειας, ενώ αξίζει να αναφερθεί πως και τα έξι εκδηλώθηκαν από το κεντρικό νευρικό σύστημα των ασθενών, γεγονός που τα καθιστά ιδιαίτερα σοβαρά περιστατικά.


Πηγή:tro-ma-ktiko.blogspot.gr

Σχόλια