Αυτό είναι το Apple Watch

10-9-2014

















 Tim Cook: H πιο προσωπική συσκευή που έχουμε δημιουργήσει ποτέ

Τέλος στις φήμες που κυκλοφορούσαν εδώ και καιρό έδωσε η Apple, παρουσιάζοντας τελικά το πολυναμενόμενο «έξυπνο» ρολόι της. Το Apple Watch, όπως ονομάζεται, «είναι η πιο προσωπική συσκευή που έχουμε δημιουργήσει ποτέ», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Tim Cook. Η συσκευή διαθέτει τετραγωνισμένη οθόνη Retina και όχι στρογγυλή, η οποία θα ενεργοποιείται όποτε σηκώνουμε τον αγκώνα μας. Διαθέτει επίστρωση από ζαφείρι, προκειμένου να είναι ιδιαίτερα ανθεκτική.

Παράλληλα, είναι ευαίσθητη στην πίεση.
Ωστόσο, η επαφή με το χρήστη θα γίνεται και με τη βοήθεια ενός τροχού που θα βρίσκεται στα πλάγια, εκεί όπου στα παραδοσιακά ρολόγια συναντάμε το «κουρδιστήρι». Με τον τροχό θα μπορούμε να μετακινούμαστε στην οθόνη, εκτελώντας λειτουργίες όπως scrolling αλλά και για ζουμ. Εάν πατηθεί ο τροχός, θα βλέπουμε τις εφαρμογές που έχουμε φορτώσει, αλλά και αντίστροφα θα επιστρέφουμε στη home screen.

Η συσκευή, θα κυκλοφορήσει σε τρεις διαφορετικές εκδόσεις που θα ονομάζονται: Apple Watch, Apple Watch Sport με 60% πιο ανθεκτική οθόνη και μια ειδική Apple Watch Edition από χρυσό 16 καρατίων!

Οι καταναλωτές θα μπορούν να επιλέξουν μεταξύ δύο μεγέθη οθονών, ενώ η συσκευή θα κυκλοφορεί με μια ποικιλία σε λουράκια, δερμάτινα, μεταλλικά και πλαστικά, σε πλήθος αποχρώσεων.

Το Apple Watch θα δίνει τη δυνατότητα αποστολής άμεσων μηνυμάτων, ενώ θα διαθέτει βασικές εφαρμογές, όπως προβολή εικόνων, χάρτες, πρόγραμμα αναπαραγωγής μουσικής. Η εταιρεία έχει ακόμη «προικίσει» τη συσκευή με τη γνωστή Siri.

Επιπλέον, καθώς η συσκευή θα διαθέτει μεταξύ άλλων και αισθητήρα καρδιακών παλμών, θα επιτρέπει την αποστολή των παλμών του χρήστη σε πραγματικό χρόνο. Οι ειδικοί αισθητήρες, θα μπορούν να αξιοποιηθούν και σε εφαρμογές εκγύμνασης με τη συσκευή να προβάλει πληροφορίες για τη φυσική κατάσταση του χρήστη.

Το Apple Watch θα διαθέτει λειτουργία δόνησης, η οποία θα μπορεί να αξιοποιηθεί με διάφορους τρόπους. Για παράδειγμα όταν τρέχουμε εφαρμογή πλοήγησης, η συσκευή θα μας ενημερώνει με την ανάλογη δόνηση, εάν πρέπει να στρίψουμε αριστερά ή δεξιά.
Το «έξυπνο» ρολόι θα συνεργάζεται με τα νέα iPhone 6 and 6 Plus, καθώς και με τα παλιότερα iPhone 5, 5C, 5S. Θα ξεκινά από 349 δολάρια και αναμένεται να κυκλοφορήσει στις αρχές του επόμενου έτους. Ωστόσο, ο Tim Cook, δεν έδωσε συγκεκριμένη ημερομηνία για το λανσάρισμα της συσκευής, αναφέροντας μόνο πως «αξίζει την αναμονή».


Πηγή:www.newsbeast.gr

Σχόλια