Μείωση τουλάχιστον 30% της εισφοράς αλληλεγγύης

8-9-2014

















 Τι προβλέπει η απόφαση που ελήφθη κατά τη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για τη μείωση και σταδιακή κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης, όπως είχε προαναγγείλει από τη Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός Σε μείωση της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης, με στόχο την κατάργησή της για τα εισοδήματα του 2016 προχωράει η κυβέρνηση, όπως αποφασίστηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό, με την παρουσία της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών.


Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Mega, ο σχεδιασμός του οικονομικού επιτελείου προβλέπει τη μείωση της εισφοράς έως και 50% μέχρι το τέλος του 2015. Ειδικότερα, τους πρώτους μήνες του νέου έτους η εισφορά θα μειωθεί κατά 30% και – εφόσον το επιτρέψουν οι δημοσιονομικές συνθήκες – θα μειωθεί κατά 20% επιπλέον στο τέλος του 2015. Σε κάθε περίπτωση, η όποια μείωση θα αφορά τα εισοδήματα του 2015, που θα δηλωθούν το 2016, ενώ απώτερος στόχος είναι η πλήρης κατάργηση για τα εισοδήματα του έτους 2016 που θα δηλωθούν το 2017.


Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν πως στόχος της κυβέρνησης είναι να υπάρξουν ελαφρύνσεις και σε άλλους τομείς έτσι ώστε να υπάρξει ανακούφιση όσο το δυνατόν περισσότερων πολιτών. Πάντως οι τελικές αποφάσεις θα εξαρτηθούν από την πορεία του νέου γύρου διαπραγμάτευσης με την τρόικα, στα τέλη του μήνα. Το θέμα της μείωσης της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης είχε προαναγγείλει ο Αντώνης Σαμαράς, κατά την ομιλία του στα εγκαίνια της 79ης ΔΕΘ, όπου παρουσίασε τον «οδικό χάρτη» των φοροελαφρύνσεων.


Πηγή: voria.gr

Σχόλια