Αεροσκάφος με 100 Αμερικανούς στρατιωτικούς από το Αφγανιστάν "απήχθη" από την Αεροπορία του Ιράν

6-9-2014















Η εφημερίδα Washington Post, αποκαλύπτει μια περίεργη υπόθεση που περιλαμβάνει ένα στρατιωτικό μεταγωγικό αεροσκάφος των συμμαχικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν το οποίο υποχρεώθηκε σε προσγείωση σε αεροδρόμιο του Ιράν.


Σύμφωνα με το δημοσίευμα το αεροπλάνο απογειώθηκε από τη βάση του Μπαγκράμ στο Αφγανιστάν την Παρασκευή μεταφέροντας 100 Αμερικανούς και πιθανότατα δύο Καναδούς. Κάποια στιγμή η ιρακινή υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας ενημέρωσε τους πιλότους ότι υπήρχε πρόβλημα με το σχέδιο πτήσης και τους ζήτησε να επιστρέψουν στο Αφγανιστάν. Όταν όμως αυτοί απάντησαν ότι δεν είχαν αρκετά καύσιμα τους δόθηκαν οδηγίες να προσγειωθούν στο αεροδρόμιο της πόλης Μπαντάρ Αμπάς.

Ένας αξιωματούχος δήλωσε στην Washington Post ότι το αεροσκάφος συνόδευσε ιρακινό μαχητικό πληροφορία που δεν επιβεβαιώθηκε από άλλους αξιωματούχους. Εκπρόσωπος της πρεσβείας των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα δήλωσε ότι είναι γνώστης του περιστατικού χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες. Αμερικανοί αξιωματούχοι που μίλησαν στην εφημερίδα εξέφρασαν τη βεβαιότητά τους ότι η κατάσταση θα επιλυθεί γρήγορα.


Πηγή:defencenet.gr

Σχόλια