Mαλαισία: "Το Boeing 777 καταρρίφθηκε από ουκρανικό Su-25"

7-8-2014















 Αποκάλυψη-σοκ: Οι μαλαισιανοί ερευνητές αναφέρουν ότι το μοιραίο μαλαισιανό Boeing777 που καταρρίφθηκε στις 17 Ιουλίου στην Α.Ουκρανία, χτυπήθηκε από ουκρανικό Su-25. Πρόκειται για μια εκδοχή που μόνο το defencenet.gr είχε παρουσιάσει στην Ελλάδα, όταν είχε δημοσιευτεί σε γερμανική εφημερίδα.

Σύμφωνα με την μαλαισιανή εφημερίδα New Straits Times οι ερευνητές που έχουν αναλάβει να μάθουν πως έπεσε και από ποιον καταρρίφθηκε το επιβατικό αεροσκάφος, προσανατολίζονται ότι πρόκειται για κατάρριψη από μαχητικό αεροπλάνο, καθώς τα σημάδια πάνω στα υπολείμματα του Boeing δείχνουν και χρήση πυραύλου αέρος-αέρος, αλλά και πολυβόλου των 30 χλστ.

Έχει μεγάλη σημασία που το αναφέρουν μαλαισιανές πηγές, καθώς η Μαλαισία έχει και πραγματικό έννομο συμφέρον να μάθει τι έγινε πργματικά, και δεν παίζει γεωπολιτικά παιχνίδια. Η εφημερίδα αναφέρει ότι οι πληροφορίες της έρχονται από πηγές του μαλαισιανού Στρατού.
Σύμφωνα με τους ειδικούς η άτρακτος του Boeing έχει δύο τύπους πληγμάτων: Έναν "ακανόνιστο" από θραύσματα πυραύλου, και έναν "στρογγυλό" παρόμοι με αυτόν που προξενούν οι "σφαίρες". Αυτό με τα χτυπήματα από πολυβόλο το είχε δηλώσει νωρίτερα και ο ειδικός εκπρόσωπος της αποστολής του ΟΑΣΕ στην Ουκρανία Michael Botsyurkiv.

Σύμφωνα με την στρατιωτική πηγή της μαλαισιανής εφημερίδας οι ισχυρισμοί της ουκρανικής πλευράς ότι το Su-25 δεν θα μπορούσε να φτάσει στο ύψος της πτήσης του Boeing 777 είναι αστήρικτη, διότι σε αυτό το ύψος εύκολα φτάνει το βλήμα "αέρος-αέρος" R-60(AA-8), με το οποίο είναι εξοπλισμένα τα εν λόγω μαχητικά. Ωστόσο, η ισχύς του μπορεί να ήταν ανεπαρκής για να προκαλέσει τη συντριβή, και για αυτό να χρειάστηκε και η χρήση του πολυβόλου.
Συμμερίζεται τις ανησυχίες του με την εφημερίδα και ένας ανώτερος αξιωματούχος από το τμήμα Πολιτικής Αεροπορίας της Μαλαισίας. Δεν καταλαβαίνει γιατί οι Βρετανοί ειδικοί λένε ότι οι καταγραφείς φωνής του Boeing 777 δεν έχουν καταγρψει τίποτα το ασυνήθιστο. «Τα μαύρα κουτιά έχουν ανεξάρτητη παροχή ρεύματος, και έτσι έχουν καταγράψει τα τελευταία λεπτά, όταν το αεροπλάνο έσπασε σε κομμάτια," είπε.

Όπως έχει ήδη αναφερθεί από τον επικεφαλής της κύριας επιχειρησιακής διαχείρισης του Γενικού Επιτελείου Αντιστράτηγος Andrew Kartapolova, πριν από την καταστροφή σε 3-5 χιλιόμετρα από το Boeing καταγράφτηκε ένα ουκρανικό μαχητικό, κατά πάσα πιθανότητα, Su-25. Σημείωσε ότι το Su-25 είναι ικανό για εγγυημένο χτύπημα εναντίον εναέριων στόχων σε απόσταση πέντε χιλιομέτρων.

Το επιβατικό αεροσκάφος Boeing 777 της Malaysia Airlines συνετρίβη στις 17 Ιουλίου στην περιοχή του Ντόνετσκ. Στο αεροσκάφος επέβαιναν 298 άτομα, συμπεριλαμβανομένων 192 πολιτών από τις Κάτω Χώρες, και σκοτώθηκαν όλοι. Έκτοτε ζούμε έναν παραλογισμό με τις ΗΠΑ να κατηγορούν χωρίς αποδείξεις την Ρωσία και τους ρωσόφωνους για την κατάρριψη του αεροπλάνου.

Τώρα όλες πλέον οι αποδέιξεις δείχνουν ότι το αεροπλάνο καταρρίφθηκε από τους Ουκρανούς για να διοργανωθεί μια καλοστημένη προπαγάνδα εναντίον της Ρωσίας με την αμέριστη βοήθεια της Ουάσιγκτον οι οποία γνώριζε εξαρχής τι πραγματικά είχε συμβεί αλλά θυσίασε την αλήθεια προς ικανοποίηση των γεωπολιτικών της συμφερόντων.


Πηγή:www.defencenet.gr

Σχόλια