Έφτασε στην Ευρώπη ο Έμπολα; Ύποπτος θάνατος βρετανίδας – Συναγερμός στην Αυστρία

19-8-2014
















Εξετάζουν σχολαστικά το πτώμα μίας γυναίκας βρετανικής καταγωγής που κατέρρευσε και πέθανε στην Αυστρία, καθώς... υπάρχουν βάσιμες υποψίες ότι προσβλήθηκε από τον θανατηφόρο ιό Έμπολα. Η 48χρονη γυναίκα, το όνομα της οποίας δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα από τις Αυστριακές Αρχές, βρέθηκε νεκρή σε διαμέρισμα της πόλης Βόμπ, στο Τυρόλο, το Σάββατο μετά την επιστροφή της, από το ταξίδι της στη Δυτική Αφρική, με σταθμό τη Γερμανία.

Εν μέσω αυξανόμενων φόβων για μια ενδεχόμενη εξάπλωση της νόσου πέρα από τη Δυτική Αφρική, αποκαλύφθηκε σήμερα ότι το πτώμα της νιγηριανής γυναίκας που πέθανε λίγο μετά την άφιξη της στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, πρωτεύουσα του Άμπου Ντάμπι χθες, υποβάλλεται επίσης σε εξετάσεις καθώς υπάρχουν υποψίες ότι έφερε τον θανατηφόρο ιό.

Αυστριακοί αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν σήμερα ότι έχουν εφαρμόσει μέτρα έκτακτης ανάγκης και προχώρησαν στην αποστολή δείγματος αίματος και ούρων στο Κέντρο Τροπικών Νόσων στο Αμβούργο, της Γερμανίας. Ο γιατρός που έφτασε στη σκηνή έκρινε εκ πρώτης ότι, τα αίτια του θανάτου της γυναίκας οφείλονται σε ιογενή λοίμωξη.

Εάν επιβεβαιωθεί, θα είναι το πρώτο κρούσμα του ιού στην Ευρώπη. Ωστόσο, ο Franz Katzgraber, επικεφαλής του περιφερειακού συμβουλίου για την υγεία, δήλωσε ότι το ενδεχόμενο ο θάνατος της γυναίκας να οφείλεται στον ιό Έμπολα ήταν «εξαιρετικά χαμηλό».
Το Διαμέρισμα της έχει αποκλειστεί και οι αξιωματικοί που βρήκαν το πτώμα έχουν υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις και ακολούθως σε καραντίνα. Όλες οι πιθανές προφυλάξεις έχουν ληφθεί, σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας της χώρας.

«Όλα τα πρόσωπα που ήρθαν σε επαφή με τη σορό στο Τυρόλο, φορούσαν προστατευτική ενδυμασία», επιβεβαίωσε ο επικεφαλής του περιφερειακού συμβουλίου για την υγεία. Ο ίδιος υπέδειξε ότι θα ήταν ωστόσο, ζωτικής σημασίας η εφαρμογή μέτρων έκτακτης ανάγκης, ακόμη και όταν υπάρχει μόνο υποψία, προσθέτοντας ότι ακόμη και αν αποδειχθεί πως η γυναίκα πέθανε από Έμπολα, θα ήταν απίθανο να το έχει μεταδώσει σε κάποιον άλλο, όπως η λοίμωξη μεταδίδεται μόνο μέσω της άμεσης επαφής με το αίμα, ή άλλα σωματικά υγρά ενός μολυσμένου ατόμου.

Παρά το γεγονός ότι πρόκειται για βρετανίδα, η γυναίκα φαίνεται να είχε ένα ακίνητο στην Αυστρία, αν το διαμέρισμα της ήταν η μόνιμη κατοικία της.


Πηγή:tro-ma-ktiko.blogspot.gr

Σχόλια