Ο στρατός του Λιβάνου πολεμά τους ισλαμιστές – Αυξάνονται οι νεκροί

3-8-2014




















 Δέκα στρατιώτες του Λιβάνου σκοτώθηκαν και 13 αγνοούνται ή είναι αιχμάλωτοι στα χέρια των ισλαμιστών, σύμφωνα με τον στρατηγό Ζαν Καχουάτζι, αρχηγό του στρατού του Λιβάνου, που από το βράδυ του Σαββάτου έχει εμπλακεί στα σύνορα με τη Συρία σε μάχες με ισλαμιστές μαχητές της οργάνωσης Αλ Νόσρα, που θεωρείται παρακλάδι της Αλ Κάιντα.

«Ο στρατός έχασε 10 μάρτυρες, 25 ακόμη τραυματίστηκαν εκ των οποίων τέσσερις αξιωματικοί, και 13 στρατιώτες αγνοούνται, πιθανόν κρατούνται αιχμάλωτοι», δήλωσε ο στρατηγός Καχουάτζι.
Ο ίδιος υπογράμμισε ότι η κατάσταση στην περιοχή Άαρσαλ του Λιβάνου, στα σύνορα με τη Συρία, παραμένει «εξαιρετικά επικίνδυνη» και σημείωσε ότι η «η τρομοκρατική επίθεση που σημειώθηκε χθες δεν ήταν μια τυχαία επίθεση (…) Ήταν προμελετημένη εδώ και πολύ καιρό, περίμεναν την κατάλληλη στιγμή».

Οι μάχες ξεκίνησαν το απόγευμα του Σαββάτου μετά τη σύλληψη ενός Σύρου, ο οποίος όπως ανέφερε ο λιβανέζικος στρατός παραδέχθηκε ότι ανήκει στο Μέτωπο Αλ Νόσρα. Μετά τη σύλληψή του, ένοπλοι άνδρες περικύκλωσαν σημεία ελέγχου στην περιοχή Άαρσαλ προτού ανοίξουν πυρ εναντίον των στρατιωτών και επιτεθούν σε ένα αστυνομικό τμήμα, όπου σκοτώθηκαν δύο πολίτες.

Οι συγκρούσεις συνεχίζονται στο βορειοανατολικό Λίβανο…


Πηγή:www.tribune.gr

Σχόλια