Συναγερμός για δύο ύποπτα κρούσματα Έμπολα στην Ελλάδα

8-8-2014


















 Πρόκειται για ένα άτομο, προερχόμενο από τη Λιβύη και ένα άτομο που ταξίδεψε από χώρα της Αφρικής προς την Ελλάδα

Δύο άνθρωποι στην Ελλάδα βρίσκονται στο μικροσκόπιο των ειδικών έχοντας εμφανίσει ύποπτα συμπτώματα της ασθένειας που προκαλεί ο ιός Έμπολα.

Σύμφωνα με το protothema.gr, πρόκειται για ένα άτομο, προερχόμενο από τη Λιβύη, που ζήτησε να εξεταστεί από ειδικούς και κατά πληροφορίες, νοσηλεύεται σε θάλαμο απομόνωσης στο νοσοκομείο «Σωτηρία».

Ακόμη ένα περιστατικό καταγράφηκε χθες και αφορούσε επίσης άτομο που ταξίδεψε από χώρα της Αφρικής προς την Ελλάδα και αφού εξετάστηκε διακομίστηκε για νοσηλεία, μέχρι επιβεβαίωσης ή διάψευσης του ιού Έμπολα, στο Λαϊκό.

Οι ειδικοί του ΚΕΕΛΠΝΟ επισημαίνουν ότι πρόκειται για την προβλεπόμενη διαδικασία του εντοπισμού τυχόν κρούσματος Έμπολα στη χώρα μας σύμφωνα με όσα ορίζει και ο ΠΟΥ. Βάσει αυτής όλοι όσοι ταξιδεύουν από χώρες που αποτελούν εστίες επιδημίας, όπως η Γουινέα, η Σιέρα Λεόνε, η Λιβερία και η Νιγηρία, ή έχουν ταξιδέψει με άλλους συνεπιβάτες από αυτές τις χώρες, και επιπλέον εμφανίζουν συμπτώματα ίωσης πρέπει να εξεταστούν από γιατρό αναφέροντας του το ιστορικό του ταξιδιού και των συμπτωμάτων. Μέχρι την ολοκλήρωση του εργαστηριακού ελέγχου τα άτομα που αναφέρονται ως ύποπτα περιστατικά νοσηλεύονται σε θάλαμο απομόνωσης νοσοκομείου.


Πηγή: voria.gr

Σχόλια