Ρωσία: Οι ΗΠΑ αγνοούν συστηματικά τη ρωσική πληροφόρηση για την Ουκρανία

21-8-2014















 Με δεδομένες τις συνεχείς αναφορές και κατηγορίες των ΗΠΑ κατά της Ρωσίας για την κλιμάκωση της έντασης στη νοτιοανατολική Ουκρανία, το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών έχει στείλει επανειλημμένα και συστηματικά κάθε αποδεικτικό στοιχείο μέσα από εκθέσεις και αναφορές των ρωσικών και των διεθνών ΜΜΕ για την πραγματική εικόνα στις εμπόλεμες περιοχές, καθώς και τις εκθέσεις των παρατηρητών του ΟΑΣΕ που αποδεικνύουν την απουσία κάθε «ύποπτης» στρατιωτικής κίνησης στα ρωσο-ουκρανικά σύνορα από ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις. Μόνο που σύμφωνα με το ρωσικό ΥΠΕΞ, κάθε πληροφορία αγνοείται συστηματικά.


Οπως δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ Μαρία Ζαχάροβα στον ρωσικό τηλεοπτικό σταθμό Rossiya-24, οι συνεχείς και αβάσιμες δηλώσεις των αμερικανών αξιωματούχων του Στέιτ Ντιπάρτμεντ δεν δικαιολογούνται καθώς η Μόσχα έχει αποστείλει δεκάδες εκθέσεις και δημοσιεύματα που αποδίδουν τηνπραγματική κατάσταση στις εμπόλεμες περιοχές.

«Συγκεντρώνουμε και αποστέλλουμε στοιχεία και αναφορές απο τα ΜΜΕ αλλά και τους διεθνείς οργανισμούς, ειδικότερα δε, από τα ρωσικά ΜΜΕ, αλλά και από διεθνείς ανταποκριτές στην περιοχή. Και κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων μεταξύ Λαβρόφ και Κέρι, ο υπουργός μας παρουσίασε συγκεκριμένες αποδείξεις από διεθνείς ανταποκριτές. Ο Λαβρόφ τόνισε: Ιδού οι αποδείξεις. Προφανώς και δεν είναι δυνατόν να γνωρίζουμε όλοι τι ακριβώς συμβαίνει στην περιοχή, ή ενδεχωμένως να υπάρχει προκατάληψη απέναντι στα ρωσικά ΜΜΕ. Ομως δε λάβαμε ποτέ καμία απάντηση» τόνισε η Ζαχάροβα.

Οι εκπρόσωποι του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ εξαπολύουν συνεχώς και δημόσια δεκάδες κατηγορίες κατά της Ρωσίας για την κλιμακωση της έντασης στην νοτιοανατολική Ουκρανία, χωρίς ωστόσο να έχουν παρουσιάσει καμία απόδειξη που να στηρίζει τα λεγόμενά τους, και αυτό, διότι, σύμφωνα με την Ζαχάροβα, «δεν διαθέτουν αυτά τα στοιχεία, γιατί απλά δεν υπάρχουν».


Πηγή: defencenet.gr

Σχόλια