Βοιωτία: Η νέα συνταγογράφηση που άναψε φωτιές! Σε απόγνωση γιατροί- ασθενείς

10-7-2014

















 Άλλη μία έμπνευση της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας εν μέσω θέρους να αλλάξει το σύστημα συνταγογράφησης έχει κάνει άνω κάτω τους γιατρούς αλλά και τους ασφαλισμένους.


Σε πανικό είναι οι γιατροί από το μεσημέρι της Δευτέρας 7 Ιουλίου καθώς το υπουργείο Υγείας άλλαξε και πάλι το πλαφόν στις συνταγές φαρμάκων με συνέπεια να επέλθει νέα ταλαιπωρία τόσο για τους γιατρούς όσο και για τους ασθενείς. "Αυτό δημιουργεί πρόβλημα στην λειτουργία του θεραπευτικού έργου του κάθε Ιατρού, διότι του ζητείτε να αντιμετωπίσει τον άρρωστο με λογιστικά κριτήρια, αντί να τον αφήνει να διαλέγει με καθαρά θεραπευτικά κριτήρια το κατάλληλο φάρμακο για να τον θεραπεύσει. Μέσα σ΄όλον αυτό τον παραλογισμό δεν προβλέπεται τίποτε για τους χρονίως πάσχοντες που χρήζουν ιδιαίτερης φαρμακευτικής αγωγής." τονίζει ο τοπικός σύλλογος.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Θηβών εκφράζει την αγανάκτηση του και καταδικάζει το μέτρο επιβολής πλαφόν στη συνταγογράφηση γιατί είναι αυθαίρετο, αντιεπιστημονικό και εις βάρος των ασφαλισμένων και του θεραπευτικού έργου των Ιατρών.


Πηγή:viotianews.gr

Σχόλια