Παράθυρο για διεύρυνση της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές

3-7-2014
















 Aνοιχτό το ενδεχόμενο διεύρυνσης της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, πλην του ιστορικού κέντρου της Αθήνας και τουριστικών... περιοχών, άφησε μέσω του Αθήνα 9.84 ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Γεράσιμος Γιακουμάτος.

Όπως σημείωσε: "Αυτό υπάρχει και είναι νόμος του κράτους, ν' ανοίγουν, δηλαδή, τα καταστήματα όλες τις Κυριακές του έτους. Ο νόμος ορίζει τρεις περιοχές της Ελλάδος, πιλοτικά, μέχρι τις 15 Μαρτίου του 2015. Τελειώνουμε την Παρασκευή και μετά από εκεί θα υπογραφεί η απόφαση σχετικά με το σε ποιες περιοχές θ' ανοίγουν όλες τις Κυριακές του έτους. Βέβαια αυτό είναι προαιρετικό, όποιος θέλει ανοίγει. Αν μια περιοχή μας πει ότι "εγώ θέλω ν' ανοίγω" και μιλήσει στο εμπορικό και στο επαγγελματικό επιμελητήριο, τότε θα το εφαρμόσουμε και εκεί. Μπορεί να είναι τρεις, μπορεί και πέντε οι περιοχές, εξαρτάται. Μόλις τελειώσει η διαβούλευση, θα είμαστε σε θέση να σας πω ακριβώς".

Για το ενδεχόμενο συνεργασίας της ΝΔ με το ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε: "Εγώ πάντα ήμουν υπέρ της πολιτικής σύνθεσης. Εφόσον η χώρα βρίσκεται σ' έναν εθνικό οικονομικό κίνδυνο, θα έπρεπε να υπάρχει η σύνθεση. Μετά και από την δήλωση του κου Αβραμόπουλου, η οποία ήταν πάρα πολύ σωστή, λέω ότι πρέπει να βρούμε σημεία σύγκλισης με τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α -δεν μπορούμε σήμερα όπως είναι να συνεργαστούμε, αν ο ένας είναι στο ευρώ, ο άλλος στο ρούβλι, ο ένας στο ΝΑΤΟ, ο άλλος έξω από το ΝΑΤΟ-, τουλάχιστον σε μερικά θέματα για να μπορέσουμε να συνεργαστούμε. Από εμάς είναι εφικτό. Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α ας αναλάβει τις ευθύνες του. Εγώ θα καλέσω για συζήτηση τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α πριν ξεκινήσω τα σχέδια μου. Σε όλα τα θέματα που άπτονται πολιτικής που πρέπει να πάρω αποφάσεις καλώ διαβούλευση όλα τα κόμματα... Η κρίσιμη εποχή που θα χρειαστεί ευρύτερη πολιτική συνεργασία στην Ελλάδα θα είναι αυτό που επιβάλλει το σύνταγμα, δηλαδή η Προεδρία της Δημοκρατίας. Το σύνταγμα προβλέπει την πλειοψηφία των 180 βουλευτών για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας όχι για να κάνουμε το κομμάτι μας και να δούμε τις δυνάμεις μας, αλλά για να υπάρξει συνεννόηση ανάμεσα στα κόμματα. Άρα, η πρώτη συναίνεση θα φανεί στην εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας".

Για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας επεσήμανε πως: "Είναι εθνική ευθύνη και χρέος προς τη πατρίδα και έτσι κάθε βουλευτής θ' αναλάβει τις ευθύνες του. Δεν είναι απαραίτητο ο προτεινόμενος Πρόεδρος να είναι πολιτική προσωπικότητα. Πρέπει να είναι μια προσωπικότητα ευρείας αποδοχής και να έχει διεθνές κύρος. Αυτό χρειάζεται".


Πηγή:eea.gr

Σχόλια