"Η ωραιότερη παραλία του κόσμου είναι ελληνική"

9-7-2014


















Με δημοσίευμα που επανέφεραν τώρα στο προσκήνιο, και με αφορμή βέβαια το καλοκαίρι, οι συντάκτες της Huffington Post δωρίζουν στην παραλία Ναυάγιο στη Ζάκυνθο, τον τίτλο της πιο ωραίας παραλίας του κόσμου.

Συγκεκριμένα η φράση που χρησιμοποιούν είναι: "Η ωραιότερη παραλία στην Ελλάδα, επομένως σε όλο τον κόσμο".

Η θάλασσα με τα αμέτρητα χρώματα φλερτάρει με αποχρώσεις του γαλάζιου και ανάλογα τα μελτέμια φουσκώνει, ηρεμεί, τσακώνεται με τους βράχους και άλλωτε μένει ήσυχη. Κάνει παρέα με τις ακτές, είτε αυτές είναι αμμώδεις, είτε όχι. Πάντα έχει τον τρόπο να μας ταξιδεύει. Κυριολεκτικά και μεταφορικά. Γαλάζιο μέσα στο γαλάζιο. Νερά καθαρά και ο ουρανός είναι ο καλύτερός της φίλος.

Αυτός που είναι δίπλα της, πλάι της, κοντά της. Αυτός που πάντα της προσφέρει λίγο από το χρώμα του και την γοητεία του. Γαλάζιο μέσα στο γαλάζιο και τα αλμυρά νερά της Ελλάδας.
Αν μπορούσαμε να προσθέσουμε κάτι στην επιλογή των συντακτών της Huffington Post, θα ήταν ότι στην καρδιά μας, οι ελληνικές παραλίες δεν διακρίνονται σε πρώτες, δεύτερες ή τρίτες. Όλες είναι το ίδιο μαγευτικές. Είναι το δώρο της Ελλάδας στον κόσμο. Άλλωστε, το παραδέχονται και οι ίδιοι. "Στην Ελλάδα, επομένως σε όλο τον κόσμο".


Πηγή:www.pathfinder.gr

Σχόλια