ΔΙΣΤΟΜΟ:Ύποπτες φωτιές στο Δίστομο σε απόσταση αναπνοής από τα σπίτια

13-7-2014

















 Ύποπτες θεωρούν οι κάτοικοι του Διστόμου τις φωτιές που έχουν ξεσπάσει τον τελευταίο μήνα σε απόσταση αναπνοής από τα σπίτια τους. Στις 4.30 το απόγευμα του Σαββάτου για πέμπτη φορά ξέσπασε φωτιά στην ίδια περίπου περιοχή και με την έγκαιρη επέμβαση της πυροσβεστικής τέθηκε γρήγορα υπο έλεγχο. Η συνδρομή των εναέριων δυνάμεων ήταν καθοριστική ενώ στο σημείο βρέθηκε και ο υπαργηγός του Πυροσβεστικού σώματος.

Στην κατάσβεση συμμετείχαν 7 οχήματα της Π.Υ. 5 της πολιτικής προστασίας και από αέρος έκαναν ρίψεις νερού 2 PZL 2 Canadair ενώ έσπευσαν και δυνάμεις από όμορους νομούς. Οι φλόγες ξέσπασαν πολύ κοντά σε εγκαταστάσεις φωτοβολταικών πάρκων και σύμφωνα με πληροφορίες εάν η φωτιά περνούσε την κορυφογραμμή θα είχαν καταστραφεί.

Η κινητοποίηση όλων ήταν τεράστια αφού το τελευταίο συμβάν ήταν πολύ κοντά στον υποσταθμό της ΔΕΗ από τον οποίο τροφοδοτείται η Αττική και ολόκληρη η Ανατολική Στερεά. Οι κάτοικοι του Διστόμου είναι ανάστατοι και δεν θεωρούν καθόλου τυχαίες τις φωτιές αυτές. Μάλιστα η πυροσβεστική έχει διαθέσει μόνιμο κλιμάκιο το οποίο περιπολεί το χωριό.


Πηγή:www.lamiastar.gr

Σχόλια