Οι Έλληνες ξεπουλάνε τα εξοχικά τους στην Πελοπόννησο

11-7-2014















Το 17% των αγοραπωλησιών του 2014 ως τώρα αφορούσε εξοχικές κατοικίες που αποκτήθηκαν από ξένους αγοραστές - Το ποσοστό φτάνει το 100% σε τουριστικές περιοχές της χώρας, όπως... οι Κυκλάδες - Δείτε το προφίλ των αγοραστών, τι ψάχνουν και πού.

Η αλλαγή του κλίματος σε ό,τι αφορά στην οικονομία της χώρας, φαίνεται πως μαζί με τον τουρισμό συμπαρασύρει και την αγορά ακινήτων, τουλάχιστον στις τουριστικές περιοχές της χώρας. Χιλιάδες ακίνητα διατίθενται προς πώληση, ενώ στην συντριπτική τους πλειοψηφία πρόκειται για εξοχικές κατοικίες Ελλήνων στα νησιά, που πλέον δεν αντέχουν να τις συντηρούν και τις πωλούν κατά κύριο λόγο σε αλλοδαπούς, ειδικά Ευρωπαίους.

Σε ορισμένες μάλιστα περιπτώσεις, όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ της η εφημερίδα Ημερησία, οι ειδικοί εκτιμούν ότι η ζήτηση για σπίτια ή εξοχικά έχει φτάσει στα προ κρίσης επίπεδα, αν και οι αγοραπωλησίες δεν είναι ακόμη αρκετές ώστε να αλλάξει πλήρως η εικόνα.

Τα συνεχή διθυραμβικά δημοσιεύματα για την Ελλάδα και τις ομορφιές της, που την κατατάσσουν μεταξύ των κορυφαίων προορισμών παγκοσμίως, ειδικά για το φετινό καλοκαίρι, στρέφουν το ενδιαφέρον επενδυτών στα ελληνικά νησιά, όπου βρίσκουν μεγάλες ευκαιρίες στην αγορά ακινήτων. Για παράδειγμα, οι αναγνώστες του περιοδικού Travel + Leisure ψηφίζουν την Σαντορίνη ως το πιο όμορφο νησί στον κόσμο, πάνω από τη Χαβάη, το Μπαλί και τα νησιά Γκαλαπάγκος του Εκουαδόρ, ενώ κατά τον Guardian η συμβολή του κλάδου στην επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας είναι η σπουδαιότερη, καθώς όπως επισημαίνει, τα ξενοδοχεία της Αθήνας αναφέρουν αύξηση πληρότητας κατά 25%, στο πρώτο 5μηνο του 2014.

Πηγή:radio936.blogspot.gr

Σχόλια