ΠΑΜΕ ΘΗΒΑΣ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΜΕΤΑΛΛΟΥ

1-7-2014















ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ


Το τελευταίο διάστημα γινόμαστε μάρτυρες σε μία ανελέητη επίθεση στα εργασιακά μας δικαιώματα. Παράλληλα η εργοδσία μαζί με τους μηχανισμούς του κράτους εξαπολύουν μία ανευ προηγουμένου επίθεση στους δίκαιους αγώνες των εργαζομένων για σταθερή δουλειά και μεροκάματο, ενώ ταυτόχρονα παρεμποδίζουν τη συνδικαλιστική δράση.

Εκδικητικές απολύσεις στη Watercraft, εκ περιτροπής εργασία στη Σωληνουργία Θηβών, μειώσεις μισθών και απολύσεις στον Καμαρίδη, τρομοκρατικές και εκβιαστικές μέθοδοι προς απόλυση στη Schneider Electric και τόσα άλλα περιστατικά που μαρτυρούν το αδιέξοδο που βρίσκεται ο καπιταλιστικός τρόπος παραγωγής. Με αφορμή την οικονομική κρίση που σε κανένα σημείο δεν προήλθε από τους εργαζόμενους αλλά από την ακόρεστη δίψα των βιομηχάνων και εφοπλιστών να ξεζουμίζουν τους πάντες και τα πάντα με μόνο σκοπό το κέρδος. Σταματημό δεν έχουν οι διώξεις ενάντια στη δράση και την παρουσία του Συνδικάτου Μετάλλου σε χώρους δουλειάς. Τελευταίο περιστατικό λαμβάνει χώρα στην επιχείρηση «Ιερωνυμάκης Γ. Α.Β.Ε.Ε.» στην οποία απολύθηκε εργαζόμενος μέλος του Συνδικάτου Μετάλλου με συνδικαλιστική δράση ο οποίος δεν υπέγραψε μείωση μισθού στη σύμβαση του. Καταγγέλλουμε στους εργαζόμενους της Θήβας την παράνομη και εκδικητική απόλυση του συναδέλφου και καλούμε τους εργαζόμενους της επιχείρησης και του κλάδου να σταθούν στο πλευρό κάθε συναδέλφου που εναντιώνεται και υψώνει το ανάστημά του απέναντι στην εργοδοσία. Καλούμε τη διοίκηση του Ε.Κ.Θ. να πάρει άμεσα θέση για τη συγκεκριμένη απόλυση αλλά και για τις συνεχείς διώξεις που καταγράφονται το τελευταίο διάστημα ενάντια στα μέλη και τη διοίκηση του Συνδικάτου Μετάλλου Ν. Βοιωτίας.

Συνάδελφοι, μην σας τρομάζει η εργοδοτική αυθαιρεσία. Οι διώξεις απέναντί μας, καθρεφτίζουν το πόσο ενοχλεί η συγκεκριμένη δράση του Συνδικάτου που δεν σταματά να βρίσκεται στη πρώτη γραμμή του αγώνα υπερασπίζοντας τα εργασιακά μας δικαιώματα. Επιδιώκουν να μας καταστείλουν , να μας διασπάσουν. Το μόνο που καταφέρνουν είναι να γινόμαστε ακόμα πιο δυνατοί
επιβεβαιώνοντάς μας πως βρισκόμαστε στο σωστό δρόμο. Στο δρόμο του αγώνα για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος που όπως φαίνεται έχει ανάγκη και συμφέρον κάθε εργαζόμενος να παλέψει για αυτό το σκοπό. Για ένα ταξικό εργατικό κίνημα που θα βάζει εμπόδια και θα φέρει στη ημερήσια διάταξη τον αγώνα και τη σύγκρουση με τις δυνάμεις εκείνες που μας θέλουν παθητικούς θεατές των εξελίξεων.


ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΦΗΣΥΧΑΣΜΟΣ - ΣΥΣΠΈΙΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΑΛΗ ΤΑΞΙΚΗ


Πηγή:thivanews.blogspot.gr

Σχόλια