ΣΟΚ: Γυναίκα έσπρωχνε 15χρονη στην αγκαλιά του συζύγου της...

31-7-2014

















 Σύμφωνα και με δημοσίευμα του ''ΠΟΛΙΤΗ'', θύελλα αντιδράσεων έχει ξεσηκώσει η απόφαση να εκδικαστεί η υπόθεση από Επαρχιακό Δικαστήριο, με τον δικηγόρο του θύματος... να εγείρει κάποια πολύ σοβαρά ζητήματα που αφορούν τις παραμέτρους της δίκης και τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε την όλη υπόθεση η Νομική Υπηρεσία, με εμπλοκή πλέον και του Γενικού Εισαγγελέα.


Συγκεκριμένα ο δικηγόρος της οικογενείας, Άντρος Πελεκάνος καταγγέλει πως ενώ αρχικώς η υπόθεση λόγω και της σοβαρότητάς της είχε οριστεί όπως εκδικασθεί από το Κακουργιδικείο, εντούτοις με παρέμβαση του τότε Γενικού Εισαγγελέα Πέτρου Κληρίδη αποφασίστηκε εν τέλει η παραπομπή της στο Επαρχιακό Δικαστήριο της Λευκωσίας. Επίσης, εκ μέρους της ενάγουσας αρχής εκφράζεται δυσφορία για την 'ευνοϊκή' μεταχείριση της συζύγου του 65χρονου σάτυρου, η οποία όπως καταγγέλθηκε από την μικρή κοπέλα διαδραμάτιζε ενεργό ρόλο στην όλη υπόθεση... Επί μεγάλο χρονικό διάστημα ήταν αυτή η οποία έσπρωχνε την μικρή στην αγκαλιά του υπόδικου, ενθαρρύνοντας στο μέγιστο βαθμό την δημιουργία της ιδιαίτερης αυτής σχέσης που κατέληξε σε υπόθεση σεξουαλικής εκμετάλλευσης ανηλίκου.

Όπως σημειώνει ο κ. Πελεκάνος με επιστολή προς την Νομική Υπηρεσία, η σύζυγος του 65χρονου εξωθούσε την ανήλικη να προβεί σε ερωτικές συνομιλίες και πράξεις με τον ίδιο της τον σύζυγο! Ωστόσο η σύζυγός του δεν διώχθηκε, παρά το ότι σύμφωνα με τον δικηγόρο προέκυπταν στοιχεία επαρκή για να υπάρξει ποινική δίωξη της εν λόγω κυρίας. Παράλληλα, στην επιστολή αυτή με την οποία διατυπώνονται παράπονα για τον χειρισμό της υπόθεσης από την Νομική Υπηρεσία, ο κ. Πελεκάνος αναφέρεται και στο ότι ο υπόδικος παραβίασε απαγορευτικό διάταγμα το οποίο του απαγόρευε να πλησιάσει το θύμα. Με βάση τις παραπάνω λεπτομέρειες που παρατίθεται στον 'ΠΟΛΙΤΗ', ο κ. Πελεκάνος ζητούσε η υπόθεση λόγω της σοβαρότητας και περιπλοκότητάς της να αναπεμφθεί, όπως αρχικά είχε αποφασιστεί στο Κακουργιοδικείο.

 Ωστόσο σε απαντητική της επιστολή πέρσι τον Αυγουστο, η Νομική Υπηρεσία θεωρεί ότι καλώς ορίστηκε η εκδίκαση από Επαρχιακό Δικαστήριο, με το σκεπτικό "ότι η υπόθεση είναι κατάλληλα για συνοπτική εκδίκαση και όχι για εκδίκαση ενώπιον Κακουργιοδικείου...", ενώ για την σύζυγο του καταδικασθέντα αποφαίνεται ότι δεν προκύπτουν ποινικές ευθύνες εις βάρος της...
Η οικογένεια του θύματος δια του δικηγόρου της αποφάσισε να επανέλθει και συνέταξε εκ νέου επιστολή με την οποία προέτρεπε την Νομική Υπηρεσία να αναθεωρήσει και να αναπέμψει την δίκη στο Κακουργιοδικείο, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν έγινε με την Νομική Υπηρεσία να δηλώνει ότι οι αποφάσεις έχουν ήδη ληφθεί.


Πηγή:tro-ma-ktiko.blogspot.gr

Σχόλια