Διαμαρτυρία των κατοίκων της Έμπας για εγκατάσταση κεραίας κινητής τηλεφωνίας

28-9-2015















Πάφος: Εκδήλωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν το πρωί κάτοικοι του χωριού Έμπας, όταν συνεργείο της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου πήγε στο χωριό και εγκατέστησε σε υποστατικό κεραία κινητής τηλεφωνίας, σε απόσταση 30 μέτρων από άλλη παρόμοια κεραία που εγκαταστάθηκε εκεί προ καιρού.

Οι κάτοικοι της περιοχής σε ειρηνική εκδήλωση διαμαρτυρίας ανάφεραν ότι τα περιστατικά καρκίνου που σημειώθηκαν στην συγκεκριμένη περιοχή είναι πάρα πολλά. Συγκεκριμένα σε ενάμιση χρόνο, είπαν, σημειώθηκαν 13 θάνατοι.

Η εγκατάσταση και δεύτερης κεραίας θα είναι επιβλαβής για την υγεία τους και ζητούν άμεση απομάκρυνση και δυο κεραιών.

Κοντά τους κατοίκους της περιοχή βρισκόταν το πρωί και ο κοινοτάρχης Έμπας, Αντώνης Νικηφόρου, ο οποίος σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ είπε «δυστυχώς σήμερα έμαθα από τηλεφώνημα ότι ήρθε η Cyta να στήσει μια κεραία τηλεφωνίας μαζί με ένα γερανό. Αμέσως ήρθα εδώ και τους είπα ότι δεν δώσαμε άδεια σαν συμβούλιο. Όντως έφερα τα πρακτικά του συμβουλίου και τα έδωσα στον κόσμο. Σε εμάς ήρθαν τρείς φορές κοντά μας να τους δώσουμε άδεια και είπαμε «όχι». Μας έστειλαν επιστολή και εμείς αποφασίσαμε σαν συμβούλιο ότι δεν θα δώσουμε άδεια».

Ο κ Νικηφόρου επέρριψε ευθύνες στην Επαρχιακή Διοίκηση που υπέγραψε την άδεια για την εγκατάσταση της κεραίας.

Ο Επαρχιακός Επόπτης Αδειών Οικοδομής της Επαρχιακής Διοίκησης Πάφου, Ευαγόρας Ανδρέου ερωτηθείς σχετικά από το ΚΥΠΕ ανέφερε πως για την εγκατάσταση της κεραίας έχει εξασφαλιστεί πολεοδομική άδεια η οποία κατατέθηκε στο γραφείο της Επαρχιακής Διοίκησης και αφού εξετάστηκε εκδόθηκε άδεια οικοδομής.

Κατά συνέπεια, συνέχισε ο κ. Ανδρέου θεωρείται, καθόλα νόμιμη ανάπτυξη η τοποθέτηση της κεραίας στην περιοχή, αφού καλύπτεται από άδεια οικοδομής.

Πηγή: philenews.com

Σχόλια